klinička ispitivanja

Francuska poziva dobrovoljce na testiranje cjepiva protiv COVID-19

cjepivo
01.10.2020.
u 17:12

Francuska je u četvrtak pozvala 25.000 odraslih dobrovoljaca da se uključe u seriju velikih kliničkih ispitivanja čiji je cilj procjena sigurnosti i efikasnosti nekoliko testnih cjepiva protiv COVID-19.

Ispitivanja faze II i III, koja bi mogla početi već ovog mjeseca, održat će se u 24 bolnice širom zemlje. Volonteri su pozvani da se prijave putem interneta.

Trenutno ne postoji međunarodno odobreno cjepivo za sprečavanje COVID-19, bolesti izazvane novim koronavirusom, koja je uzrokovala smrt više od milijun ljudi širom svijeta, javio je Reuters.

Francusko javno istraživačko tijelo Inserm, koje je zaduženo za projekt, nije imenovalo cjepivo koje će biti testirane i navodi da trenutno održava pregovore s proizvođačima lijekova, dodajući da će odabrati "najperspektivnije" kandidate za ispitivanja.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), širom svijeta se razvija i testira više od 150 potencijalnih cjepiva protiv COVID-19, a 38 je trenutno u fazi ispitivanjima na ljudima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije