Naslovnica Svijet

Egipatska vojska pokrenula u petak veliku protuterorističku operaciju

Operacijom se želi "pojačati nadzor pograničnih zona i ostvariti ciljeve planirane oko čišćenja zona gdje se nalaze teroristička uporišta".
09. veljače 2018. u 11:20 0 komentara 66 prikaza

Egipatska vojska pokrenula je u petak "protuterorističku" operaciju u nekoliko regija u zemlji, među kojima na poluotoku Sinaju gdje su vrlo aktivne džihadističke skupine.

Prozvana "Sinaj 2018.", operacija se odvija na Sinaju, u nekoliko regija u delti Nila te u zapadnoj pustinji. Snage sigurnosti pokrenule su jutros operaciju "radi suočavanja s terorističkim i kriminalnim organizacijama", izjavio je glasnogovornik vojske Tamer el-Refai u televizijskom govoru. Operacijom se želi "pojačati nadzor pograničnih zona i ostvariti ciljeve planirane oko čišćenja zona gdje se nalaze teroristička uporišta". Vojska i policija proglasile su "maksimalnu uzbunu" u tim sektorima, piše u priopćenju oružanih snaga. Od vojnog svrgavanja predsjednika Mohameda Mursija 2013., egipatske snage sukobljavaju se na Sinaju s ekstremističkim skupinama, među kojima egipatskim ogrankom IS-a. Ubijene su stotine policajaca i vojnika.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.