brazil

Brod-bolnica „Papa Franjo“ donosi zdravstvenu zaštitu za Amazoniju

18.08.2019.
u 16:00

Brod-bolnica „Papa Franjo“ 17. kolovoza stigao je u nadbiskupiju Belém do Pará u Brazilu te započinje s radom u područjima Amazone do kojih je moguće doći isključivo rijekom.

Na svečanosti lansiranja broda-bolnice pročitano je pismo pape Franje u kojem izražava veliko zadovoljstvo kojim se pridružuje onima koji sudjeluju u ovom trenutku radosne zahvalnosti Bogu. Napomenuo je također da će bolnički brod donijeti Riječ Božju i ponuditi pristup boljoj zdravstvenoj skrbi najpotrebnijim ljudima na dijelu Amazone koji se proteže na tisuću kilometara, javlja Vatican News.

„Osim što je lijepa konkretna gesta u pogledu Biskupske sinode za Amazonu, ova riječna bolnica prije svega je odgovor na Gospodinov mandat kojim nastavlja slati svoje učenike da naviještaju Kraljevstvo Božje i liječe bolesne“, napisao je papa Bergoglio te dodao kako je prvotna misija bolničkog broda promocija bogatog života kojeg Isus nudi svim ljudima. U pismu je podsjetio i na sliku Crkve kao terenske bolnice koja dočekuje sve bez razlike ili uvjeta.

Smatra kako će brod, kao znak vjere i kršćanske solidarnosti, donijeti, osim bolničke pomoći, duhovnu utjehu i smirenje potrebnima. Sveti Otac je na kraju pisma zahvalio glavnim zagovornicima ove inicijative biskupu Bernardu Bahlmannu iz Óbidosa u Brazilu i franjevcima iz Providneca, prenosi Nedjelja.ba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije