NEPOZNAT POČINITELJ

Bombaški napad u jednoj od najprometnijih ulica Kabula, 12 mrtvih i 28 ozlijeđenih

kabul napad
REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
06.08.2022.
u 17:39

U bombaškom napadu u prometnoj trgovačkoj ulici u Kabulu, glavnom gradu Afganistana ubijeno je 12 osoba, dok je 28 ozlijeđenih

Eksplozija se dogodila u zapadnom dijelu grada koje je mjesto gdje se sastaju pripadnici manjinskih zajednica šiitskih muslimana.

Na videosnimci objavljenoj na društvenim mrežama vide se vozila hitne pomoći koja jure na mjesto događaja, koje je također u blizini autobuskih postaja.

Talibansko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako je istražni tim bio na mjestu eksplozije kako bi pomogao ranjenima i procijenio žrtve.

Nijedna militantna skupina nije odmah preuzela odgovornost za napad, koji se dogodio uoči Ašure, komemoracije mučeničke smrti Huseina, unuka poslanika Muhameda, koju uglavnom obilježavaju muslimani šiiti.

Podsjetit ćemo, jučer je u bombaškom napadu osam ljudi poginulo, a 18 ozlijeđeno u eksploziji u Kabulu koju je izvela Islamska država, sunitska militantna skupina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?