najavio

Berlusconi ima izborno obećanje, legalizirat će bespravno izgrađene kuće

Silvio Berlusconi
07.02.2018.
u 19:57

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je da će legalizirati bespravno izgrađene objekte, ukoliko ponovno preuzme vlast nakon izbora koji će biti održani 4. ožujka ove godine, prenosi Reuters. Izbjegavajući poreze i predugo čekanje suglasnosti mnogi su u Italiji izradili kuće bez dozvole, što je problem koji dugo vremena opterećuje veliki broj birača.

No, Berlusconi je u tome vidio dobru šansu za izbornu kampanju. On je isto uradio i u proteklim mandatima na premijerskoj poziciji, te sada najavljuje da bi to moglo pokriti troškove jednoobraznog poreza koji namjerava uvesti.

- Dozvolio bi samo onima kojima je to bilo nužno i koji su zatražili dozvolu – rekao je Berlusconi čija je koalicija favorit na izborima, ali neće biti, kako se očekuje u poziciji da sam formira vlast.

Petina kuća koje su izgrađene u 2015. godini nemaju dozvolu, pokazuje statistika.

- Moramo promijeniti pravila, osoba koja gradi kuću ili otvara restoran ili posao, ne bi smjela čekati godinama na dozvole – rekao je Berlusconi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?