PLEMIĆI DOMINIRALI

Sarajevo s igračem više doživjelo prvi poraz u prvenstvu od Zrinjskog

06.03.2021.
u 21:03

Nogometaši Sarajeva su doživjeli prvi poraz ove sezone u prvenstvu nakon što su u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine izgubili kod kuće od Zrinjskog rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu plemići su bili u potpunosti dominantni.

Zrinjski je poveo na samom početku susreta. U 4. minuti Todorović je centrirao s desne strane, a na na drugoj vratnici je bio Juranović koji loptu šalje u mrežu i pogađa za 0:1.

Četiri minute kasnije moglo je biti i 0:2 na semaforu koševskog stadiona. Nakon još jedne akcije po desnoj strani Todorović je odigrao povratnu loptu za Juranovića je iz odlične pozicije promašio čitavu loptu.

Zrinjski je imao još jednu šansu i to u 20. minuti kada je Kovačević sjajno obranio Bilbijin šut glavom. Bilbija je zaprijetio i u 32. minuti glavom, no nije bio precizan.

Zrinjski je nastavio s napadima i u drugom poluvremenu, a u 58. minuti Bilbija je ponovo zaprijetio glavom, ali je Kovačević bio siguran.

Nakon sat vremena igre Sarajevo je kreiralo prvu pravu šansu. Sušić je sjajno centrirao na drugu stativu, Oremuš je bio na pravom mjestu, ali je glavom šutirao pored gola.

Gosti su ostali sa igračem manje u 68. minuti kada je Magdić kao posljednji igrač obrane igrao rukom ispred Mešanovića, a sudija Bilbija mu je pokazao crveni karton.

Nogometaši Sarajeva su pokušavali iskoristiti brojčanu prednost na terenu, no u tome nisu uspjeli.

U samoj završnici susreta dva puta su domaći igrači tražili od arbitra Bilbije da im dosudi jedanaesterac, no on se nije oglašavao i Mostarci su na kraju nanijeli Bordo timu prvi poraz u sezoni.

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (Juranović 4.)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?