premijer liga

Zrinjski pregazio Tuzla City, pobijedili s 4:0

sportsport.ba
16.10.2020.
u 17:17

Zrinjski je u 11. kolu Premijer lige svladao na Tušnju ekipu Tuzla Cityja rezultatom 4:0.

Zrinjski je imao potpunu kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu. Ekipa Mladena Žižovića potpuno je razbila rivala i nakon 45 minuta su već završili utakmicu, piše sporsport.ba. 

Prvi gol na Tušnju postignut je u 19. minuti . Nakon lijepe akcije gostiju Bilbija spušta loptu glavom za Miloša Filipovića, a ovaj zabija za 0:1.

Nastavili su Plemići s boljom igrom i u nastavku utakmice. U 27. minuti zamalo su postigli i drugi gol, ali je Ivančić sjednog metra pogodio stativu.

Ipak, tri minute kasnije bilo je 0:2. Ognjen Todorović se lagano oslobodio obrane protivnika i zatim je topovski pogodio za 0:2.

Imao je potom šansu i Jakovljević da zabije i treći gol, nije uspio. Domaći nisu napravili ništa pred golom Brkića, a u nadoknadi vremena Zrinjski dolazi i do trećeg gola. Tičinović poslužuje Filipovića, a ovaj zabija za 0:3.

Domaći su u nastavak utakmice ušli nešto ofanzivnije. Ipak, nisu uspjeli stvoriti  neku opasnu situaciju pred golom Brkića, da bi na drugoj strani Filipović u 60. minuti umalo došao do hat-tricka, ali udarac iz slobodnjaka ne pronalazi put do mreže.

Ramić je tri minute kasnije imao sjajnu šansu, no ne snalazi se dobro pred golom Plemića, da bi dvije minute kasnije Filipović ponovno prijetio, ovog puta pogađa stativu.

Otvoreno se igralo sa obje strane u nastavku utakmice. Ekipe su se smjenjivale u napadima, a Zrinjski je imao mnogo opasnije pokušaje. Točku na ovaj meč je u 85. minuti postavio sjajni Miloš Filipović za konačnih 0:4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije