Premijer liga BiH

Zrinjski pobijedio Željezničar i ostao u igri za Europu

Foto: Stojan Lasić
1/3
23.05.2021.
u 19:27

Zrinjski je u 32. kolu Premijer lige BiH lagano svladao Željezničar rezultatom 4:2. Plemićima je pobjeda bila neophodna u borbi za plasman u Europu, a do nje su na kraju lagano došli.

Domaći sastav žestoko otvara utakmicu. U petoj minuti Ćorluka je poslužio Bašića, a ovaj pogađa za 1:0. Četiri minute kasnije već je 2:0. Ovog puta mrežu Bendera pogađa Tičinović za uvjerljivo vodstvo domaćeg tima, piše Sportsport.ba. 

Nastavili su Plemići nakon svega s napadima. Bilbija u 16. minuti propušta odličnu šansu, Bender mu brani, a zatim Bilbija desetak minuta kasnije neprecizno šutira.

Do kraja prvog poluvremena Plemići prijete preko Jakovljevića. Njegov udarac je bio neprecizan i ostalo je 2:0.

Željezničar u 43. minuti iz prve šanse dolazi do gola. Frane Ikić je zabio nakon prekida za rezultat prvog poluvremena od 2:1.

Napadački je domaći tim krenuo i u nastavak. Propustili su jednu dobru šansu, a zatim pravi šok za Plemiće. Željo je pogotkom Samira Bekrića u 52. minuti izjednačio na 2:2.

Međutim, slavlje gostiju je kratko trajalo jer na scenu potom stupio Nemanja Bilbija.

Prvo je napadač Zrinjskog u 59. minuti realizirao penal za prednost od 3:2, da bi sedam minuta kasnije iskoristio veliku grešku Durakovića, zaobišao je Bendera i zabio za 4:2.

U posljednjem kolu Zrinjski će morati pobijediti Tuzlu City na gostovanju i nadati se da Velež neće osvojiti bod protiv Mladosti, te da Široki neće pobijediti Radnik u Bijeljini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?