Premijer liga

Zrinjski pobijedio Velež u mostarskom derbiju, Bilbija ušao u povijest

Klix.ba
15.10.2021.
u 19:06

U derbi susretu 13. kola M:tel Premijer lige Zrinjski je kao gost pobijedio Velež rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Nemanja Bilbija koji se tako izjednačio na vrhu ljestvice najboljih strijelaca kluba svih vremena.

Prvo poluvrijeme bilo je gotovo bez prilika. Velež je bolje ušao u meč i imao je terensku nadmoć, ali vremenom se Zrinjski oslobodio pritiska i gledala se igra između dva šesnaesterca, piše Klix.ba. 

Rođeni su najbolju priliku imali na samom startu. Radović je uputio odličan udarac iz slobodnjaka, ali je lopta otišla malo iznad gola.

Igračima u prilog nije išao ni snažan vjetar koji je uvelike ometao igru, a sredinom prvog dijela slijedile su i dvije izmjene kod obje ekipe. Umjesto mladog Džankovića u igru je kod Veleža ušao Radovac, dok je kod Zrinjskog igru napustio ozlijeđeni Šipovac, a ušao je Sabljić.

Zrinjski je nešto bolje ušao u nastavak utakmice i kontrolirao je zbivanja na terenu, a u prvo uzbuđenje vidjeli smo u 58. minuti. Bilbija je sa 20-ak metara šutirao malo pored desne stative Bogdanovićevog gola.

Ipak, samo četiri minute kasnije gosti su poveli. Ćorluka je centrirao s desne strane, a Bogdanović je vrlo loše reagirao i praktički namjestio loptu na glavu Bilbiji kojem nije bilo teško iz blizine pogoditi praznu mrežu za prednost Zrinjskog 1:0.

Bio je to Bilbijin već 75. pogodak za Zrinjski, čime se na listi najboljih strijelaca kluba svih vremena izjednačio s Krešimirom Kordićem.

Igra Veleža se nakon primljenog gola praktički raspala i do kraja su napravili smo jednu pravu šansu. U 86. minuti udarac glavom Zvonića iz blizine izblokirao je Bilbija i Zrinjski je znalačkom igrom zasluženo došao do velika tri boda.

U 90. minuti Radović je dobio drugi žuti karton, te je Velež utakmicu završio s deset nogometaša.

Velež će u narednom kolu gostovati Rudar Prijedoru, dok Zrinjski u velikom derbiju dočekuje Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije