pobijedili s 3:0

Zrinjski pobijedio Tuzla City i 'čekirao kartu' za finale Kupa

Sportsport
05.04.2023.
u 17:35

Zrinjski je s gotovo dvije noge u finalu Kupa BiH nakon što je u prvoj utakmici polufinala na stadionu Tušanj s uvjerljivih i poprilično laganih 3:0 pobijedio Tuzla City.

U još jednom susretu Zrinjski je pokazao superiornost za bh. standarde te je utakmica na Tušnju djelovala kao malo jači trening za izabranike Krunoslava Rendulića, piše Sportsport.

Nakon uvodnih 10 minuta sve je bilo gotovo. Mostarci su postigli dva brza gola te susret u potpunosti usmjerili u tijeku u kakvom su to vjerojatno i željeli.

Igrala se osma minuta kada se Memija probio po lijevoj strani, izašao sam pred Fejzića i bez problema poslao loptu u mrežu.

Drugi gol dva minuta kasnije. Itekako uspješna kombinacija Ćorluka - Bilbija je ponovno bila kobna za rivala. Desni bek je ubacio, a Bilbija rutinski pogodio glavom.

Domaćin se nakon dva primljena gola pokušao trznuti, Hadžić je imao jedan šut koji je otišao preko gola nakon dobre procjene Marića.

Kraj prvog dijela donosi penal za goste. Nukić je srušio Prskala, a sudac Irfan Peljto nije imao dilema. Bilbija je preuzeo odgovornost i rutinski pogodio.

Najbolji strijelac u povijesti Zrinjskog je tako stigao do svog 80. gola u dresu Plemića te tako dodatno povećao prednost u odnosu na svoje pratitelje.

U nastavku nije bilo rezultatskih promjena. Gosti su bez problema kontrolirali utakmicu, dok domaćin nije imao snage napraviti nešto više. Izdvaja se situacija iz 73. minute kada je Čuze pogodio stativu.

Suma sumarum, potpuno zaslužena pobjeda Plemića za koje će uzvrat susret u Čitluku za dva tjedna biti stvar formalnosti. S druge strane, Tuzla Cityju sada ostaje potpuni fokus na opstanak u ligi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije