Pod Bijelim brijegom

Zrinjski pobijedio Sarajevo i ostao u igri za naslov prvaka

Foto: Stojan Lasić
1/2
13.05.2017.
u 21:02

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su Sarajevo s 3:2 u velikom derbiju 8. kola Lige za prvaka i tako su ostali u igri za naslov, dok je Bordo tim sada daleko od titule. 

Pola sata potpune nogometne uspavanke Pod Bijelim brijegom prekinuo je domaći tim. Igrala se 33. minuta kada fantastičnu akciju i asistenciju Nemanje Bilbije u gol pretvara Jasmin Mešanović za prednost Plemića od 1:0, piše sportsport.ba. 

Sarajevo je nakon primljenog gola krenulo mnogo ofanzivnije. Imali su veliku šansu preko Perice Ivetića, ali defanzivac gostiju sa osam metara glavom ne uspijeva matirati Pirića. Ipak, u 40. minuti gosti su poravnali. 

Sjajnu akciju Bordo tima završio je Nermin Crnkić, te je izjednačio rezultat na 1:1. Do kraja prvog dijela po jedna dobra šansa na obje strane. Pokušali su Ivetić i Bilbija, ali je ostalo 1:1 nakon prvih 45 minuta. 

Nastavak također donosi velika uzbuđenja, a domaći u prvom napadu dolaze do novog vodstva. Sjajan gol postigao je Pero Stojkić za vodstvo od 2:1. Samo tri minute trajala je radost domaćih. Gosti prekrasnim golom Elvisa Sarića dolaze do izjednačenja rezultata na 2:2. Nisu ekipe stale na tome. Redali su se napadi s obje strane, a u 67. minuti Plemići dolaze do novog vodstva. Pogodio je Tomić nakon još jedne odlične akcije za vodstvo od 3:2. 

Sarajevo je nakon primljenog gola preuzelo terensku inicijativu. Ipak, domaći tim se odlično obranio do kraja, te je ostalo 3:2 za Plemiće. Domaći ovom pobjedom ostaju u utrci za titulu i iščekuju rezultat Željezničara sutra u Krupi, dok je Sarajevu za naslov potrebno pravo čudo u posljednja dva kola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije