Liga za prvaka

Željo pobjedom završio sezonu, Sarajevo poraženo u Krupi

28.05.2017.
u 19:34

Željezničar je u posljednjem kolu Lige za prvaka pobijedio Radnik na Grbavici s 2:1. Željezničar je napadački krenuo u utakmicu. Na otvaranju su prijetili Radniku nekoliko puta, ali su gosti ti koji su iz prvog udarca ka golu zatresli mrežu. Demir Peco je prekrasno pogodio u 15. minuti za prednost tima iz Bijeljine od 0:1. Krenuo je Željo po poravnanje. Radnik se potpuno povukao i čekao je priliku, piše sportsport.ba. 

Plavi su imali nekoliko odličnih prilika i pokušaja pred golom Mladena Lučića. Golman Radnika je jednom čak i bio svladan, ali je udarac Crnova s linije izbacio Vasić. Nova velika prilika za Želju viđena je u 40. minuti. Zeba je uposlio Lendrića, ali napadač domaćih iz odlične situacije šutira pored gola. 

Željezničar je u nastavku krenuo po izjednačenje. Imali su odličnu priliku preko Lendrića, ali je ovog puta Đurić izbacio s linije. 

Ipak, u 57. minuti Plavi su poravnali. Pogodio je Lendrić za 1:1, a zatim je uz zvižduke ispraćen s terena. Pokušao je Željo do kraja doći do pobjede. Imali su Plavi dobru priliku preko Blagojevića, ali je Lučić sjajno obranio, da bi u nadoknadi utakmice, Zakarić pogodio za konačnih 2:1.

 

Poraz Sarajeva u Krupi 

Sarajevo je u 10. kolu Lige za prvaka poraženo na gostovanju kod Krupe rezultatom 1:0 u jednoj jako lošoj utakmici. 
Gotovo da ništa nismo mogli vidjeti u duelu 10. kola Lige za prvaka između Sarajeva i Krupe. Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo gotovo ništa. Oba tima su prikazala borben nogomet, ali su prilike u prvih 45 minuta izostale i gotovo da se ništa važno se nije događalo na terenu. 

Prvi ozbiljan pokušaj imali su domaći nogometaši. Igrala se sudska nadoknada prvog poluvremena kada je dobar udarac Milutinovića obranio golman gostiju Pavlović. Krupa je iz prve prilike u nastavku došla do vodstva. Igrala se 55. minuta kada Pavlović brani udarac Milutinovića, a na obijenu loptu je natrčao Dujaković, te je pogodio za 1:0. Nije se ni nakon tog pogotka igra previše otvorila, piše sportsport.ba. 

Krupa je sigurno čuvala prednost i nije Bordo timu dopustila gotovo ništa u ovoj utakmici i na kraju je domaći tim ipak zasluženo došao do pobjede. Sarajevo je završilo kao treće na kraju sezone, a Krupa je poziciju iza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije