Coutinho

Zabio im 2 gola i još bi ih mogao koštati čak 5 milijuna eura

15.08.2020.
u 12:10

Barcelona je sinoć u četvrtfinalu Lige prvaka u Lisabonu doživjela povijesni debakl izgubivši od Bayerna 8:2, a zadnja dva gola zabio joj je Philippe Coutinho kojeg je Barca posudila Bayernu.

Njemački prvak rastavio je momčad Quiquea Setiena kojeg čeka otkaz, a Barcelonu rekonstrukcija momčadi. Barca je u zadnjih pet godina na transfere potrošila 1,07 milijardi eura, ali joj ti igrači nisu donijeli očekivani europski rezultat.

Najveće razočaranje svakako je Philippe Coutinho koji je u ljeto 2018. stigao iz Liverpoola za ogromnih 120 milijuna eura. S bonusima bi taj transfer mogao iznositi i 160 milijuna eura, a Španjolci su već zbog raznih klauzula platili 15 milijuna eura bonusa. Pet nakon što je Coutinho odigrao 25 utakmica za Barcelonu i deset zbog ulaska Barcelone u Ligu prvaka.

U nizu klauzula u ugovoru o Coutinhovu transferu stoji i ona da će Barcelona Liverpoolu platiti pet milijuna eura ako Brazilac osvoji Ligu prvaka. No, španjolski mediji pišu da se klauzula odnosi samo na igrača, a ne na igrača i klub za koji igra. Tako će Coutinho, uz dva gola koje je zabio, dodatno zapapriti svojem matičnom klubu ako s Bayernom osvoji LP.

Do sad je za Barcelonu odigrao 76 utakmica, a ako upiše 100 nastupa, Barcelona je Liverpoolu dužna još 20 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?