otkrijte čari

VIDEO Zašto je kuglanje jedan od najuspješnijih sportova u Posušju?

28.01.2023.
u 16:08

Sport je ovo u kojemu nije problem dobna razlika između igrača ponekad i preko 30 godina.

Recimo da vas netko pita idealan zimski sport vjerojatno bi prvo predložili skijanje. No, nakon jednog posjeta Posušju nismo više sigurni, jer smo otkrili čari jednog dvoranskog sporta.

U prvi mah smo samo upijali detalje koji su nas dočekali u prostorijama Kuglačkog kluba Posušje, jer prvi put uživo gledamo natjecateljsku atmosferu. U tijeku je bio derbi državnog prvenstva protiv Rudara iz Kaknja. Posušje se trenutno bori za četvrtu titulu prvaka zaredom. Na traci frcaju kugle, čunjevi i znoj, donosi RTV HB

Sport je ovo u kojemu nije problem dobna razlika između igrača ponekad i preko 30 godina.
Neki igraju zbog obiteljske tradicije, a neki zbog zdravlja, kako kažu, ali svima se kuglanje brzo uvuče pod kožu.

Domaćini su pobijedili pa smo i kapetana posuške ekipe Ivana Petrica mogli lakše zasuti brojim pitanjima. Pravila i sustav natjecanja je teško razumjeti samo u teoriji, potrebno je kuglati da sve sjedne na svoje mjesto tako da smo krenuli od osnova. Kako Ivan reče, potreban je konstantan trening i maksimalna koncentracija i smirenost za vrhunski rezultat.

Ako se ovakvi rezultati u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji nastave možda će rekord nekog domaćeg kuglaša ponosno stajati u svjetskim dvoranama i tjerati igrače da ga nadmaše i pitaju se… pa dobro, gdje je to Posušje?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije