Kopić komentirao Oršićev ostanak:

Velik je iznos bio u pitanju, ali Oršić puno znači ovome klubu

mislav oršić
29.01.2022.
u 13:12

Dinamo je u subotnje zimsko jutro zagrijao svoje navijače za nastavak HNL sezone nakon što je potvrdio da Mislav Oršić ostaje u hrvatskom prvaku.

Na nešto kasnijoj press konferenciji  trener Željko Kopić je bio opet sjajno raspoložen, budući da je ovim potezom prikupio velike simpatije među navijačima Dinama, zasigurno i među skepticima, ako ih je bilo.

- Moram naglasiti veliki trud Mislava i njegovog agenta, vodećih kljudi u klubu, svi su napravili ozbiljan posao kako bi Oršić ostao u Dinamu. Iza Mislava su ozbiljne pripreme, radio je sjajno, vjerujem da će već sutra protiv Rijeke biti na svojoj optimalnoj razin. - Svaka poslovna odluka se strateški gleda na dva načina, i kakvu god odluku donijeli, ona predstavlja veliki rizik. Veliki su tu novci bili u pitanju, gledali smo i financijski i sportski aspekt cijele priče, a vodili smo računa i o svlačionici. Mislav je motiviran, kao i cijela momčad, svi smo spremni za dvoboj s Rijekom - kaže Željko Kopić, pa nastavlja:

- Za nas prijelazni rok još traje, mi smo aktivni. Svakodnevno za naše igrače dolaze razni upiti, komuniciramo, gledamo tržište, a ako nam se otvori nešto što će podići kvalitetu naše momčadi mi ćemo reagirati. Vidjeli ste na nekim primjerima, naša želja da se pojačamo nije upitna, ali zimski rok je specifičan. I Dinamo je izrastao u ozbiljan klub u europskim okvirima, gledamo prema igračima visoke kvalitete, a oni i nešto koštaju.

- Već smo tijekom tjedna komunicirali, i naša momčad kao i mnoge druge nije pošteđena određenih viroza, Petković je preskočio dvoboj sa Sturmom zbog ozljede, pa nakon toga imao još neke probleme, vidjet ćemo kako će to s njim izgledati. Nema nam Moharramija koji je još s reprezentacijom, drugi bi trebali biti spremni.

Kako su po vama ovaj prijelazni rok odradili vaši konkurenti; Osijek, Rijeka i Hajduk? 

- Svi su napravili sve što je u njihovoj moći da budu što kvalitetniji, a na koncu će sve pokazati igre i rezultati. No, mi smo fokusirani samo na svoj rad, gledamo samo sebe. Dinamo je od Rijeke u prve tri utakmice sezone primio devet golova, to je podatak o kojem vodimo računa. I naš dodatni motiv. Želimo doći do prve pobjede u sezoni protiv njih, Rijeka je godinama u vrhu HNL-a, igraju kvalitetno i s visokim intenzitetom, tako će biti i sutra.

Uz glavnog trenera, na presici je bio i Josip Mišić. 

Kako se u momčad uklopio Petar Bočkaj?

- Pero je pozitivan lik, radi jako dobro, momci su ga sjajno prihvatili. Sve je OK, zadovoljnji smo njegovim radom i vjerujemo da će nam biti veliko pojačanje - poručio je Željko Kopić, a onda se odmah u priču ubacio Josip Mišić:

- Pero neće kod nas pucati slobodnjake, haha. Šalim se, ma on ima jako dobre prekide, sigurno da će nam i u tom segmentu biti od velike pomoći u nastavku sezone.  Od Orše se nismo opraštali, skupa smo na treninzima cijelo vrijeme, a naravno da je cijela svlačionica sretna što Oršić i dalje ostaje u našoj momčadi. On nam puno znači, sretni smo što će i ovog proljeća biti s nama.

Josip Mišić je tri godine proveo u Rijeci, na Rujevici osvojio i naslov prvaka...

- Moram priznati da kod mene i dalje postoji emocija prema Rijeci, stvarno mi je bilo lijepo tamo, a napravili smo i odličan rezultat. Sigurno će mi klub i dalje ostati u srcu, ali sutra želim pobjedu. Cijela svlačionica spremno dočekuje ovaj dvoboj, dat ćemo maksimum, vidjet kako će to izgledati.  I oni imaju svoje prednosti i mane, znamo što nas očekuje sutra. Njihov defenzivni blok, brza tranzicija prema naprijed, ali bit ćemo spremni na to i odgovoriti im na najbolji način - poručio je Mišić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?