DEVETO KOLO

Velež nakon preokreta savladao Radnik i skočio na četvrto mjesto Premijer lige BiH

26.09.2020.
u 19:54

Nogometaši Veleža pobijedili su na stadionu Rođeni u okviru 9. kola Premijer lige BiH ekipu Radnika rezultatom 2:1 te su tako potvrdili trijumf ostvaren u prošlom kolu na gostovanju kod Mladosti.

Nije danas dobro počeo meč po izabranike Feđe Dudića, budući da je Šarić šokirao domaće već u šestoj minuti nakon asistencije Motike.
Krenuo je Velež odmah žestoko po izjednačenje, a dvije dobre prigode propustio je napadač Mulić. Međutim, pritisak Velaža je urodio plodom pa su pet minuta prije odlaska na odmor uspjeli doći do 1:1. Strijelac je bio Cvijanović nakon odličnog pasa Brandaa.

Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Velež dolazi do potpunog preokreta. Ovaj put je Čivić sjajno asistirao, a gol u mrežu poslao je Zeljković.

Nije se Velež tu zaustavio pa su se redale prilike pred Radnikovim golom. Prigode su propustili Mulić, Cvijanović, Ovčina i Radovac, ali promjene rezultata nije bilo pa je ostalo konačnih 2:1.

Velež je ovom pobjedom prestigao Tuzlu City i zauzeo četvrto mjesto na tabeli Premijer lige BiH, dok je Radnik ostao na devetoj poziciji.

Inače, utakmicu na stadionu Rođeni promatrao je i izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije