Premijer liga BiH

Velež i Sarajevo razočarali u derbiju bez pogodaka

28.11.2020.
u 17:13

Nogometaši Veleža i Sarajeva su remizirali u utakmici 16. kola Premijer lige BiH. Susret u Vrapčićima je završen bez pogodaka, a obilovao je grubostima zbog čega je sudac Jelić pokazao čak sedam žutih i jedan crveni karton.

Sarajevo je u prvom poluvremenu u potpunosti dominiralo, a prvu priliku je imalo u 4. minuti kada je Handžić šutirao s lijeve strane u prvi kut, a Bogdanović je bio siguran.

Handžić je potom promašio dvije poluprilike, a u 35. minuti je promašio zicer. Tatar ga je sjajno uposlio, Handžić je izašao sam na Bogdanovića i mogao je birati gdje će šutirati, ali je pogodio samo vratnicu.

U posljednoj minuti prvog poluvremena vidjeli smo nova dva zicera za Sarajevo.

Najprije je Handžić propustio četvrtu priliku na utakmici kada je ponovno ostao sam sa Bogdanovićem, ali je oklijevao sa udarcem i Radović je uspio stići izblokirati i izbiti loptu u korner.

Nakon samo dvadesetak sekundi nakon jedne odbijene lopte Fanimo je šutirao silovito sa desetak metara, ali je uzdrmao gredu.

Velež je prvu priliku imao u 49. minuti kada je Radovac dodao loptu Brandau, ali on iz idealne pozicije šutira pored gola.

Sarajevo je ostalo s igračem manje u 65. minuti kada je Tatar u razmaku od samo dvije minute "zaradio" dva žuta kartona i Jelić ga je poslao u svlačionicu, nakon čega je tempo igre drastično pao.

Do kraja susreta Velež nije uspio iskoristiti brojčanu prednost, dok se Sarajevo skoncentriralo na obranu svog gola, te su ekipe podijelile bodove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?