OLIMPIJSKE IGRE

Većina Japanaca protiv dolaska stranih gledatelja

08.03.2021.
u 09:59

Prema anketi objavljenoj u japanskom dnevnom listu Yomiuri velika većina Japanaca ne želi dolazak stranih gledatelja na Olimpijske igre koje bi se trebale održati u Tokiju od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Prema rezultatima te ankete čak 77 posto ispitanih izjasnilo se protiv dolaska stranih navijača zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, dok je njih samo 18 posto za dolazak.

Predsjednica Organizacijskog odbora Igara u Tokiju Seiko Hashimoto izjavila je kako bi željela konačnu odluku o tome hoće li se stranim gledateljima dopustiti dolazak na OI prije no što se upali olimpijski plamen 25. ovog mjeseca.

Odluka o maksimalnom broju gledatelja na svakom pojedinom borilištu trebala bi biti donesena u travnju, a prema anketi objavljenoj u Yomiuriju 48 posto ispitanih izjasnilo se kako želi da natjecanja proteknu bez gledatelja dok je njih 45 posto za dolazak ograničenog broja gledatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije