FINAL FOUR LIGE NACIJA

Vatreni će ponovno zaraditi pravo bogatstvo: Evo koliko bi Hrvatska mogla zaraditi od Lige nacija

25.01.2023.
u 12:59

Hrvatska nogometna reprezentacija u polufinalu završnog turnira Lige nacija igrat će protiv domaćina Nizozemske 14. lipnja u Rotterdamu, odlučeno je na ždrijebu održanom u Nyonu. U drugom polufinalu 15. lipnja u Enschedeu sastat će se Španjolska i Italija u europskom klasiku koji će dati drugog finalistu.

Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u finalu u Rotterdamu 18. lipnja, dok će poraženi igrati za treće mjesto također 18. lipnja u Enschedeu.

Kada je riječ o nagradnom fondu Uefe za završni turnir, u igri će također biti izdašni novčani iznosi. Uefa još nije objavila službene podatke o točnoj zaradi svih sudionika, ali možemo doći do određenih pretpostavki, utemeljenih na prethodnim izdanjima. Prema službenim podacima iz sezone 2018./2019, pobjednička reprezentacija Portugala zaradila je 10,5 milijuna eura, drugoplasirana Nizozemska zaradila je devet, trećeplasirana Engleska osam, dok je Švicarska uprihodila sedam.

Za sezonu 2020./2021. objavljeni su neslužbeni podaci, prema kojima je prva Francuska osvojila 14 milijuna eura, a ostali sudionici Final Foura ostvarili su jednaku zaradu kao i na prvom izdanju, dakle, za sudjelovanje na final fouru Vatreni će uprihoditi minimalno sedam milijuna eura. 

Za pretpostaviti je da će pobjednik dobiti jednako kako i prošle sezone, ako ne i koji milijun više.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?