kršenja financijskog fair-playa

Uefa izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine!

14.02.2020.
u 20:04

Ako nešto sanjaju onda je to Liga prvaka, ali Pepu Guardioli i njegovom Manchester Cityju bolje je da trofej osvoje ove godine jer naredne dvije sigurno neće. Uefa je zbog kršenja financijskog fair-playa Mann City izbacila iz Lige prvaka na dvije godine!

Kazna počinje teći istekom ove sezone, a dodatna sankcija je, ironično, financijska: 25 milijuna eura 'po džepu', piše 24sata.hr. 

Uefa je City kaznila jer ju je City u svojim izvještajima navodio na krive brojke što se sponzorskih milijuna tiče. Istragu je još 2018. potaknula sva sila emailova i dokumenata koje je objavio njemački Der Spiegel. Gazda Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan je prikazivao kako je, od 67,5 milijuna funti za sponzorstvo na dresu, kompanije Etihad dala samo 8 milijuna, a ostalo je iskrcavao sam bin Zayed kroz svoju kompaniju Abu Dhabi United Group. Financijski fair-play uveden je 2011. da bi se izbjeglo pretjerano trošenje klubova na plaće igrača. City se još može žaliti Sportskom arbitražnom sudu, ali ovo je glasna i jaka poruka klubovima poput Cityja i PSG-a.

Inače Spiegelov izvor bio je Rui Pinto, Portugalac sa 147 kriminalna prekršaja uključujući hakiranja i slične cyber-zločine. City je pak od početka tvrdio da je nepravedno podvrgnut neprijateljski nastrojenoj istrazi i jednako takvom procesu te da će Uefi podastrijeti 'neoborive dokaze o svom poštenom poslovanju u nogometno  svijetu'. Engleski će se klub sigurno žaliti na drastičnu odluku donešenu u Nyonu. Inače, Man City 26. veljače i 17. ožujka ima dva spektakularna dvoboja ovosezonske lige prvaka sa Modrićevim Realom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije