Ibričić o igranju za BiH:

Ucjenjivali su nas da moramo raditi sa Sušićevim bratom

05.05.2020.
u 13:17

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić gostovao je u Podcastu Opsajd, u kojem je, između ostalog, govorio o odnosu s bivšim izbornikom nogometne reprezentacije BiH Safetom Sušićem.

Ibričić je bio dio reprezentacije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ali je jedini igrač, osim vratara, koji nije upisao niti jedan minut. Ubrzo se oprostio od državnog dresa, a sada se prisjetio događanja od prije šest godina.

"Sušić je bio izbornik u dva mandata, a ja, kao i 95 posto igrača, nisam nikad razgovarao s njim o problemima. To sve govori o njegovom načinu suradnje. Razgovarao je samo s kapetanom i još možda dva-tri igrača. Što se tiče Svjetskog prvenstva mislim da je sudbina Ervina Zukanovića bila namijenjena i meni. Ružno je to jer znamo što je naša država sve prošla i koliko smo se napatili da dođemo do Svjetskog prvenstva i onda netko preko noći hoće sve da sruši. U kvalifikacijama su igrali 90 posto isti igrači koji su izborili plasman, a onda je Sušić odjednom počeo govoriti kako nemamo ekipu za Brazil. Znali su svi u ekipi razlog. Mi koji smo igrali u manjim klubovima smo bili donji, odnosno svi koji nisu željeli raditi sa bratom od izbornika, koji je inače menadžer. Tu je postojao problem. Jer nelogično je. Ista ekipa uspješno igra 90 posto utakmica i sad odjednom trebaju nam promjene. Kada stvari povežete, bude sve jasno. Došli su neki novi igrači, svi znamo preko koga. Neću govorit u ime Zukanovića, ali i meni je to bilo ponuđeno. Garantiram vam da nismo bili jedini koji su bili ucjenjivani nego da je to bila praksa u 80 posto slučajeva kod igrača koji već nisu igrali u velikim ligama. Zbog toga sam i otišao zbog reprezentacije", otkrio je jedan od najboljih Hajdukovih igrača u posljednjih 15-ak godina.

Ibričić je govorio i o odnosu sa Zdravkom Mamićem.

"S njim trenutno nemam nikakav kontakt. Prije, kada sam odlazio u Hajduk, on me isto tada zvao i kada se sretnemo trebamo se pozdraviti. Poslije, kada sam otišao iz Hajduka, iskreno, zvao me sigurno dva-tri puta, ali rekao sam da nema tog novca niti bih sebi želio pokvariti ono što sam ostvario u Splitu. Poštujem Hajduk i volim sve u Dalmaciji, a poštujem i Dinamo kao klub. Ovo što je Mamić učinio, njega mogu ljudi voljeti ili ne voljeti, ali ono što je napravio za hrvatski nogomet, mislim da mu treba skinuti kapu. Kamo sreće da ima više Mamića na cijelom Balkanu", rekao je ofenzivac Domžala.

Podsjetimo, Ibričić je igrao za Podgrmeč, Zagreb, Hajduk, Lokomotiv Moskvu, Gaziantepspor, Kasimpasu, Erciyesspor, Vardar, Karsiyaku, Sepahan, Koper i Domžale, u kojima je od 2017. godine, a za reprezentaciju BiH odigrao je 44 utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije