Blaž Slišković

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, igrači će morati promijeniti odnos prema grbu kojeg nose"

15.04.2021.
u 14:29

Blaž Slišković imenovan je danas za novog trenera FK Željezničar. On će danas zvanično potpisati ugovor sa sarajevskim timom, a debi na klupi Plavih će imati u nedjelju protiv Radnika u Bijeljini.

Legendarni bh. stručnjak je istaknuo veliko zadovoljstvo što je došao na Grbavicu i što će biti trener Željezničara, prema kojem ima velike simpatije.

"Možemo sada zvanično potvrditi da sam trener Željezničara i zaista mi je drago što je došlo do realizacije suradnje. Nadam se da će ova suradnja biti i kvalitetna", rekao je Slišković  i nastavio:

"Nisam još potpisao ugovor, tijekom dana ću ga potpisati. Dogovorili smo se da suradnja traje najmanje ovih mjesec i pol dana, odnosno osam kola. Nakon toga ćemo sjesti na ljeto i eventualno ćemo se dogovoriti o nastavku suradnje ili raskidu".

Željezničar do kraja sezone mora igrati u svakom meču na pobjedu. Slišković najavljuje da će njegova ekipa bez obzira na ime protivnika do kraja sezone tražiti trijumf i želi se izboriti za plasman na europsku scenu.

"Pozitivno sam iznenađen sa ljudima iz Uprave kluba sa kojim sam razgovarao i sa kojim sam bio u kontaktu, da su realno shvatili situaciju. Shvatili su u kakvom trenutku se nalazi Željezničar i shvatili su da će izlazak u Europu biti veoma težak. Ne kažem da će biti nemoguć, jer ne bih ni dolazio da ne mislim da je to moguće ostvariti. Cilj je i moja želja, a to ću prenijeti na igrače, da izađemo u Europu. Mora se dosta stvari poklopiti, ali ostalo je osam kola i do kraja ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. Nećemo kalkulirati, nemamo prostora za to. I kući i vani idemo na pobjede. Zbrojit ćemo bodove na kraju, vidjeti gdje smo i nakon toga sjesti analizirati i dogovoriti suradnju ili ne dogovoriti. Igrači će od prve utakmice u Bijeljini morati promijeniti odnos prema grbu kojeg nose na prsima, prema boji koju nose. Jedino tako Željezničar može izaći u Europu".

Naravno, Slišković je jako dobro upućen u dešavanja u Premijer ligi BiH. Utakmice svog novog kluba je pratio kroz sezonu.

"Gledao sam dosta utakmica, pa tako i zadnju protiv Mladosti. Željo stvara dosta prilika, na svakoj barem tri ili četiri stopostotne. Realizacija nije stalno adekvatna, ali više je tu psihički problem. Kada izgubite samopouzdanje, teško ga je vratiti. Isto tako kada ga vratite, teško ga je izgubiti. Moj prvi zadatak je će biti da stabiliziram ekipu, da je psihički vratim u normalan kolosjek. Gol će doći, važno je stvarati prilike. Kada ste napadač i kada promašujete, dođe sumnja u vaš kvalitet, ali to je sad moj zadatak, da vratim te igrače na jednu normalu, kako bi te prilike i dobri trenuci tijekom utakmica bili kvalitetnije realizirani".

Očekuje Baka i odličan odnos sa navijačima FK Željezničar. Smatra da bi se o njemu trbalo suditi isključivo po radu na terenu.

"Da ne vjerujem u dobar odnos sa njima ne bih ni došao. Da se nečeg bojim, ne bojim se. Željini navijači su specifični, najveća skupina uz Horde Zla u BiH. Kao trener morate biti spremni na pogrdne riječi, provokacije, a i na pljesak. Sve ovisi od rezulata. Ja se nadam da će moj rad biti prepoznatljiv. Ako on bude kvalitetan, ako bude zadovoljavao navijače i ono što navijači od igrača traže, a ne traže mnogo osim maksimuma u svakom utakmici. Onda vjerujem da će moj odnos biti s njima dobar, ako oni to ne vide na terenu, onda moj rad nije kvalitetan. Došao sam tu napraviti najbolje što mogu i znam uz igrače, jer je na njima najveća odgovornost, a ja sam odgovoran za one koji budu igrali. Navijače pozdravljam, želim i vjerujem da će se u brojnim utakmicama sa mnom i mojim igračima radovati".

Slišković ističe kako mu je trenerski posao itekako nedostajao u prethodnih godinu dana koliko je pauzirao.

"Nedostajala mi je Premijer liga, nedostajao mi je rad. Drago mi je što se Željo pojavio i nedostatak rada će me napuniti nekom energijom. Ja sam rođen za terena, ne mogu bez njega. Bez nogometa je meni svaki dan dosadan. Ovo je nešto sasvim drugačije", rekao je SLišković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije