Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Tradicija duga više od 70 godina

21. listopada 2020. u 13:18 0 komentara 119 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Kandidat za načelnika općine Busovača Stipo Krišto i kandidati HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača: Dijana Krišto, Dragan Lovrić, Dijana Ljubos, Ivica Vujica, Inga Vuleta, Mariela Livaja, Ivan Ćosić, te tajnik OO HDZ-a BiH Busovača Emil Velte posjetili su Nogometni klub "Busovača" i razgovarali s predsjednikom Uprave Kluba Josipom Mravkom, nositeljem liste HDZ-a BiH za OV Busovača, i članovima Uprave: Markom Ljubosom, kandidatom HDZ-a BiH za OV Busovača i Markom Lucićem.

Prilikom posjeta upriličen je obilazak zgrade Uprave i stadiona, pri čemu je predsjednik Uprave Josip Mravak informirao izaslanstvo o radu Kluba i budućim planovima.

„Nogometni klub „Busovača“ postoji od 1948. godine i nedavno je proslavio 70 godina rada i postojanja. Klub trenutno ima 174 registrirana igrača i natječe se u 4 skupine: predpioniri, pioniri, kadeti i seniorski tim. Klub se natječe u Drugoj ligi Federacije BiH Zapad. NK „Busovača“ tradicionalno organizira Uskrsni turnir, koji okuplja veliki broj ekipa, ali i ljubitelja sporta i ugodnog druženja.
Stadion NK „Busovača“ prostire se na otprilike 18 dunuma površine s upravnom zgradom. Plan Uprave je uspješno završiti sezonu, a nakon toga, sukladno mogućnostima, ulagati u obnovu upravne zgrade, koja podrazumijeva: postavljanje nove stolarije, rekonstrukciju krova i novu fasadu“, kazao je predsjednik Uprave Josip Mravak.
Istaknuo je i značajnu potporu radu Kluba u proteklom razdoblju.

"Uz redovita sredstva koja općina Busovača izdvaja iz Proračuna za NK "Busovača", Klub je u proteklom razdoblju imao svesrdnu potporu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, OO HDZ-a BiH Busovača, Ministarstva kulture i sporta FBiH, Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, Elektroprivrede HZ HB, HT Eroneta, te gospodarstvenika s područja općine Busovača. U pomoć radu Kluba uključili su se i mnogi bivši igrači, kao i ljubitelji NK „Busovača“: Zoran Radoš, Bojan Batinić, Valentin Batista, Josip Jonjić, Mario Ljubičić, Ivan Lukin, Josip Rajić, Marin Gudelj i Sandro Ćosić, koji su donirali setove dresova i opreme za igrače, originalne bočice za vodu, te originalne lopte za trening i utakmice", kazao je predsjednik Uprave Josip Mravak.

Istaknuo je i akciju uređenja stadiona, u kojoj su značajnu ulogu imali i sami igrači, koji su svojim trudom i radom pridonijeli ljepšem izgledu stadiona i tribina.
„Što se tiče same infrastrukture stadiona, igrači Kluba pokrenuli su akciju uređenja stadiona. Obavljeni su zemljani radovi, obojena je ograda, te su obnovljene tribine“, kazao je predsjednik Uprave Josip Mravak.

Osvrnuo se i na funkcioniranje Kluba u uvjetima pandemije koronavirusa.
„Obzirom na pandemiju koronavirusa, otežano je funkcioniranje Kluba i, zbog epidemioloških mjera, utakmice se odigravaju bez publike, ali unatoč svemu, Klub nastoji održavati svoje aktivnosti“, zaključio je predsjednik Uprave Josip Mravak

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.