SLATKE BRIGE

Tko će biti u prvih 11 protiv Argentine? Evo tko je 'otežao' Daliću

17.06.2018.
u 12:52

Protiv Argentine bit će jako bitna ta prevlast u veznoj liniji.

Tri startna boda su u džepu, Nigerija je iza nas, a već jučer izbornik Zlatko Dalić počeo je razmišljati o Argentini. Najavio je već prije da protiv gaučosa sigurno igrati manje ofenzivno nego protiv Nigerijaca, a to znači da bi iz momčadi mogao izletjeti Andrej Kramarić, koji je uostalom i prvi zamijenjen u jučerašnjoj utakmici.  

A Kramu je zamijenio Brozović, koji je u 30 minuta jako puno donio igri kockastih. Donio je ritam, kombinatoriku i potvrdio da bez problema može igrati u prvih 11. 

U nešto više od pola sata u igri Broz je imao čak 29 dodavanja, od toga 27 uspješnih (93 posto). Ulaskom Broza u prvih 11, naša se igra pretvorila u sistem 4-3-3, gdje je Broz bio lijevi vezni, Modrić središnji, a Raketa desni. I to je jako dobro funkcioniralo, jer taj trojac dominirao je protiv nigerijskog veznog reda.

Protiv Argentine bit će jako bitna ta prevlast u veznoj liniji, i zato bi Brozović vrlo lako mogao upasti u prvih 11. Dalić bi dvojbe mogao imati i u zadnjoj liniji, no nakon izvrsne igre Strinića, teško je za vjerovati da će ga Dalić izbaciti iz prvih 11.

  Realnije je da opet počnemo s posljednjom linijom Vrsaljko-Lovren - Vida – Strinić. A to onda znači da će Ćorluka morati pričekati na jubilarni 100 nastup za kockaste.

Iako, i Ćorluka bi bio dobro rješenje za prvih 11, jer protiv Argentine naša obrana neće stajati visoko, a to je onda situacija u kojoj se Čarli najbolje snalazi. U svakom slučaju, Dalić će imati slatke brige. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije