Trener otkrio

"Sve što se događalo na Đokovića je ostavilo traga"

đoković
REUTERS
21.01.2022.
u 11:36

Novak Đoković o 11 dana bolnog iskustva u Australiji neće progovoriti dok ne završi Australian Open 30. siječnja, ali njegov trener Marian Vajda nije se mogao suzdržati.

Iako nije putovao sa srpskim tenisačem i ostatkom njegova trenerskog i logističkog tima u Australiju, zna što se događalo i još uvijek ne može vjerovati u cijelu priču. Jer, nejasno mu je da se netko tako ponaša prema vrhunskom sportašu, odnosno, bilo kojoj osobi.

- Još uvijek ne razumijem zašto su mu to napravili. Odavno nisam vidio takvu nepravdu. Mediji su u velikoj mjeri krivi za manipulaciju informacijama, pogotovo australski koji su stalno pisali protiv Đokovića - započeo je Slovak za Kurir pa nastavio:

- Ne znam ni kako bih psihički podnio da sam bio tamo. I kod kuće u Bratislavi mi je bilo teško, nisam dobro spavao i nisam vjerovao da se tako nešto može dogoditi. Svi su znali da je tamo otputovao samo s jednim ciljem - igrati i osvojiti titulu.

Njih se dvojica nisu čuli telefonski, ali jesu porukama, tako da Vajda ima uvid u sve što je Novak proživljavao.

- Ponizno je podnosio sve mjere, ali ono što su mu učinili sigurno je ostavilo traga. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posljedice, to je bio napad na njegovu privatnost, njegovu obitelj - kaže Srbinov trener.

Mjere koje apsolutno svima nameće Australija ne smatra dobrima, a to što ih se forsira smatra ključnim u stvaranju javnog mišljenja o Đokoviću, ali i necijepljenim osobama.

- Izostala je javna solidarnost. Istovremeno, mnogi pišu njemu i meni i suosjećaju s njim. Međutim, oni ne žele javno govoriti. Nigdje ne čitate koliko je noći Novak proveo za računalom razgovarajući s brojnim igračima o uvjetima života, kako može pomoći i radi za svakog ponešto. Za njih se borio tijekom čitave pandemije - napominje Vajda pa za kraj govori što misli da čeka njegova tenisača:

- Nisam se čuo s njim otkako je stigao u Beograd. Nitko ne zna. Sigurno je da će objaviti kako će napraviti ono za što misli da je dobro. Jasno je da ga je ovo psihički pogodilo, dugo će ga boljeti i teško će to izbaciti iz glave. Međutim, svog klijenta poznajem jako dobro. Novak je jak, nepokolebljiv i još nije rekao posljednju riječ u tenisu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije