KAKO DO POLUFINALA?

Sve kombinacije: Hrvatska može ispasti i sa sve tri pobjede!

18.01.2018.
u 17:15

Dobra je stvar u cijelom raspletu što imamo dobar raspored. Prvo danas najlakši suparnik Bjelorusija, potom teža Norveška, a nakon četiri dana odmora Francuska

Suparnici Hrvatske u drugom krugu su Bjelorusija, s kojom igramo danas u 20.30 sati, a onda ćemo u istom terminu u subotu igrati protiv Norvežana te u srijedu protiv Francuza.

Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine. A do ta dva mjesta Červarovi izabranici mogu jedino ako ostvare sve tri pobjede. Postoji, doduše, malena šansa da s još jednim porazom budemo barem drugi, no to je više znanstvena fantastika jer tada bi nam se jako morali poklopiti rezultati drugih utakmica u skupini.

Svaki gol može biti presudan

A trenutačna situacija u novoformiranoj skupini je takva da Francuska i Švedska imaju po četiri boda, mi i Norveška po dva, a bez bodova su Srbija i Bjelorusija. Te dvije reprezentacije praktički su već ostale bez šanse za polufinale, pa ćemo se za preostala dva mjesta boriti sa Švedskom, Francuskom i Norveškom.

Ako neke reprezentacije završe s istim brojem bodova, gledat će se njihov međusobni omjer.

A u nekoj ludoj teoriji mogli bismo ispasti čak i ako ostvarimo sve tri pobjede. Na primjer, u varijanti da Švedska pobijedi Norvešku i Bjelorusiju, a Francuska ostvari pobjede protiv Švedske i Srbije, zatvorio bi se krug od tri reprezentacije s osam osvojenih bodova. A tada bi odlučivala međusobna gol-razlika u kojoj mi potencijalno ne stojimo baš dobro jer od Šveđana smo izgubili s relativno velika četiri gola razlike. Nadamo se ipak da se neće dogoditi scenarij u kojem bismo mi tako ispali...

Raspored nam ide naruku

Dobra je stvar u cijelom raspletu što imamo dobar raspored. Prvo danas najlakši suparnik Bjelorusija, potom teža Norveška, a onda nakon četiri dana odmora Francuska. I to u najkasnijem terminu od 20.30 sati, kada ćemo točno znati što nam treba za prolazak u polufinale.

No neće biti lako doći do te utakmice sa šest bodova jer Norveška je u 1. kolu pala od Francuza tek u posljednjoj minuti.

A većina Červarovih izabranika ionako još ima traume od Norvežana i onog nesretnog ispadanja u polufinalu Svjetskog prvenstva prošle godine.

A i Francuzi su nam crna mačka. I dalje u momčadi imaju Karabatića na srednjem vanjskom, Abaloa na desnom krilu i supersnažnog Sorhainda na crti. “Riješili” smo se konačno Omeyera, no Francuzi opet imaju fenomenalnog golmana Gerarda koji je na 36 posto obrana na ovom prvenstvu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije