EURO 2020

Španjolska, Poljska i Švedska mogući protivnici BiH u E-grupi

30.11.2019.
u 20:03

Europska nogometna federacija UEFA večeras je u Bukureštu obavila ždrijeb grupa za Europsko prvenstvo, koje će biti održano od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine prvi put u 12 država.

Još prije ždrijebanja bilo je poznato da će reprezentacija Bosne i Hercegovine, ako kroz utakmice play off-a Lige nacija izbori plasman na EURO, igrati u E-grupi u kojoj je nositelj Španjolska, a današnjim ždrijebom je određeno da u toj grupi još igraju Poljska i Švedska.

Na EURU 2020 će igrati 24 reprezentacija u šest grupa. Najinteresantnija je F-grupa u kojoj će igrati svjetski i europski prvak Francuska i Portugal, zatim Njemačka, te pobjednik play-offa  A-Lige nacija. 

Uvodni susret EP-a bit će igran 12. lipnja u Rimu, dok je finale na rasporedu 12. srpnja u Londonu. Pored glavnih gradova Italije i Velike Britanije EURO će se još igrati u St. Peterburgu, Münchenu, Bakuu, Budimpešti, Bukureštu, Amsterdamu, Bilbau, Glasgowu, Dublinu i Kopenhagenu.

Prvi protivnik "Zmajeva" u play-offu B-Lige nacija, 26. ožujka 2020. u Zenici bit će Sjeverna Irska, a pobjednik te utakmice bit će domaćin i finalnog susreta 31. ožujka , kada će ugostiti boljeg iz meča Slovačka - Republika Irska.

Za tri preostala mjesta kroz play off Lige nacija borit će se još 12 reprezentacija u tri grupe. U A-Ligi će igrati Island, Bugarska, Mađarska i Rumunija, u C-Ligi  Škotska, Norveška, Srbija i Izrael te u D-Ligi Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?