kršenje obveza

Smijenjen izbornik nakon što je odbio voditi crnogorsku momčad protiv Kosova

Reuters/Pixsell
08.06.2019.
u 12:42

Nogometni savez Crne Gore raskinuo je ugovor s izbornikom Ljubišom Tumbakovićem nakon što je srbijanski stručnjak odbio voditi crnogorski nacionalni tim u utakmici trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv reprezentacije Kosova. 

- Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni izbornika nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici s Kosovom, što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom - navodi se u priopćenju Nogometnog saveza Crne Gore.   Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore održao je izvanrednu sjednicu nakon utakmice dviju reprezentacija, koja je završena rezultatom 1:1, i u priopćenju izrazio žaljenje što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport.  Za Crnu Goru u utakmici s Kosovom nisu nastupili nogometaši Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, dvojica od ukupno petorice nogometaša crnogorske reprezentacije koji su rođeni u Srbiji. 

Oni su odbili biti dijelom crnogorske nacionalne momčadi u utakmici s Kosovom nakon pritisaka koji su prethodnih dana stizali iz Beograda, a koje je potvrdio i Nogometni savez Crne Gore u priopćenju. - Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport - stoji u priopćenju. Uoči prve službene nogometne utakmice reprezentacija Crne Gore i Kosova crnogorski su mediji objavili da su članovi crnogorskog nacionalnog tima koji su rođeni u Srbiji - Mirko Ivanić, Filip Stojković, Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević te izbornik Ljubiša Tumbaković - bili pod nečuvenim pritiscima navijačko-klupskih struktura iz Beograda da ne izađu na teren stadiona u Podgorici. 

Pritisci su, prema pisanju crnogorskih medija, počeli nakon što je jedan dnevni list u Srbiji, koji je blizak vlasti, objavio tekst pod naslovom “Ako ste Srbi, nećete igrati protiv Kosova”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije