hercegovački derbi

Široki pobijedio Zrinjski i ostao u igri za Europu

sportsport.ba
01.05.2021.
u 21:09

Široki je u hercegovačkom derbiju u 28. kolu Premijer lige BiH na Pecari svladao Zrinjski iz Mostara rezultatom 1:0.

Uvodne minute utakmice nisu ponudile previše, a prve šanse u ovom duelu stvaraju gosti iz Mostara. Pokušali su Juranović, a zatim i Bilbija, nije bilo promjene rezultata.

Zrinjski je i u nastavku pokušavao nešto napraviti. Prijetili su u nekoliko navrata sa distance, dok Široki nije napravio gotovo ništa pred golom Plemića, piše Sportsport.ba. 

Veliku priliku da dođu u vodstvo gosti propuštaju u 40. minuti. Filipović je u šansi nakon kontre, ali Musa to skida ispred gola.

Četiri minute kasnije sjajna prilika za Široki. Jurilj iz prve šutira, lopta odlazi tik pored gola gostiju iz Mostara.

Odmah na drugoj strani u novoj šansi se našao Filipović. Miškić mu brani udarac i na odmor se odlazi bez golova (0:0).

Opasno je bilo pred oba gola u uvodnim minutama nastavka, a u 57. minuti meča domaći dolaze do vodstva.

Mato Stanić je došao do lopte u kaznenom prostoru, šutirao je, a lopta na putu prema golu pogađa Jakovljevića i završava u mreži za prednost domaćih od 1:0.

Zrinjki u 63. minuti propušta veliku šansu za izjednačenje. Ćorluka odlično pronalazi Anesa Mašića, a ovaj sa samo nekoliko metara šutira pored gola.

Potom Filipović prijeti, Miškić brani, a zatim ponovno i Mašić iskušava sreću, ali gosti nisu uspjeli dati gol.

Pokušavali su gosti na sve načine vratiti se u utakmicu. Kontrolirali su igru, stvarali su prilike, no do kraja je ostalo 1:0 i Široki je došao do velike pobjede kojom ostaju u igri za plasman u Europu. 

Treba istaknuti da su domaći ostali s igračem manje na samom kraju, a isključen je Ivan Grgić u posljednjim sekundama utakmice zbog opasnog starta nad Bilbijom

Širokobriježani su trenutno na petom mjestu sa 48 bodova, a Zrinjski je poziciju ispred s jednim bodom više od večerašnjeg rivala.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije