Premijer liga BiH

Široki Brijeg pobjedom protiv Olimpika nastavio potjeru za Sarajevom

21.03.2021.
u 19:10

Nogometaši Širokog Brijega svladali su Olimpik rezultatom 3:0 u 23. kolu m:tel Premijer lige i zadržali su drugo mjesto na ljestvici s pet bodova zaostatka za Sarajevom.

Domaći su poveli već u 8. minuti. Alen Jurilj je ubacio loptu, a Ivan Ikić pogodio za vodstvo Širokobriježana 1:0.

Olimpik se nakon toga probudio, a dobre prilike imali su Handžić i Bajraktarević. U 28. minuti udarac Jurilja zaustavio je Hadžić, a samo dvije minute kasnije, isti igrač iz čiste situacije nije pogodio mrežu gostiju i ostalo je 1:0 nakon prvog dijela, piše Klix.ba. 

Na početku drugog dijela, Maganjić je izašao sam na Hadžića u 49. minuti, ali je loše šutirao i propala je nova prilika za Široki Brijeg. Ipak, samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Nakon nove kontre, Šabić je oduzeo jednu loptu, dodao za Ikića koji je odlično proslijedio do Jurilja, a ovaj lijepo pogađa za vodstvo Širokog 2:0.

Olimpik je mogao smanjiti u 57. minuti, ali još jednom je sjajno obranio Miškić.

U nastavku utakmice igralo se otvoreno, gosti su u nekoliko navrata opasno prijetili, a s druge strane, Maganjić je čak u dva navrata pogodio prečku gola Olimpika i do kraja je ostalo 2:0.

Konačno, u sudskoj nadoknadi Ikić je drugim golom postavio konačnih 3:0.

Široki Brijeg će nakon reprezentativne pauze gostovati Sarajevu, a Olimpik je domaćin Veležu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije