rukomet

Sestre Šumelj i iduće sezone u tuzlanskom Jedinstvu

28.06.2018.
u 20:47

Sestre bliznakinje Martina i Matea Šumelj (21) i naredne sezone branit će boje Jedinstva, doznaje Fena.

One su danas potpisale nove jednogodišnje ugovore s rukometnim klubom iz Tuzle, čime je počelo stvaranje ekipe za narednu sezonu. 

Martina Šumelj je golmanica, dok Matea igra na poziciji kružnog napadača. 

- Potpisivanjem ugovora sa sestrama Šumelj počele su aktivnosti na stvaranju tima za iduću sezonu. Narednih dana sklopit ćemo ugovore s još nekoliko igračica kojima je istekao ugovor, dok ćemo za desetak dana imenovati i novog trenera – rekao je za Fenu predsjednik klupske Skupštine Zvjezdan Karadžin. 

Sestre Šumelj prešle su prošlog ljeta u Jedinstvo iz Izviđača CO iz Ljubuškog, a obje su nastupale i za mladu reprezentaciju BiH.

Jedinstvo je u prošloj sezoni treći put zaredom osvojilo naslov doprvakinja BiH, dok su u Kupu BiH izborile završnicu. Vodio ih je Elmir Grabčanović koji je najavio da više neće biti trener tuzlanskih "labudica".

Rukometašice Jedinstva izborile su, kao i prošle godine, pravo nastupa u Challenge kupu, ali još nije poznato da li će se prijaviti za ovo natjecanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije