izbornik Švicarke

Sarajlija Vladimir Petković, majstor koji je pokorio svjetske prvake

EPA-EFE
29.06.2021.
u 08:11

Švicarska nogometna reprezentacija priredila je sinoć pravu senzaciju u Bukureštu nakon što su izbacili svjetske prvake Francuze sa Europskog prvenstva, a velike zasluge pripadaju izborniku Švicaraca - Vladimiru Petkoviću.

Rođeni Sarajlija je mestralno vodio svoju ekipu u tom susretu s posebnim naglaskom na psihološku i taktičku pripremu te adekvatnu reakciju na rezultat koju je provodio tijekom izuzetno zatjevne utakmice.

U prvom poluvremenu neutralizirali su sve napade Francuza, a i nakon što su primili tri pogotka nisu odustajali. Pogba je u 75. minuti zabio fantastičan pogodak za 3:1 i mnogi su već tada otpisali Švicarce.

Međutim, Petković se nije dao omesti. Povukao je ključne poteze s klupe, napravio tri izmjene pa su došla dva pogotka preko Seferovića i Gavranovića koja su donijela Švicarcima produžetke, piše Klix.ba. 

Izuzetnom kolektivnom igrom i odlično organiziranom obranom uspjeli su sačuvati svoju mrežu u produžecima, a nagrada za fantastičan trud stigla je nakon izvođenja penala gdje je još jednom Petković odradio odličan posao izborom nepogrešivih izvođača udaraca s bijele točke.

Priliku za nastavak bajke Petković i Švicarci imat će već u četvrtfinalu Eura protiv Španjolske koja je jučer nakon još jedne spektakularne utakmice izbacila reprezentaciju Hrvatske.

Podsjetimo, Petković je nogometnu karijeru počeo u omladinskim reprezentacijama Igmana s Ilidže, a s 15 godina prešao je u Sarajevo. U Bordo klubu je i započeo bogatu igračku karijeru te bio član šampionske generacije 1985., a kopačke o klin je okačio 1999. godine.

Najviše nastupa zabilježio je igrajući za Chur 97 i Bellinzonu, gdje je započeo i svoj trenerski put. Nakon toga je kao trener vodio Malcantone, Lugano, Young Boyse, Samsunspor, Sion i Lazio. Prije sedam godina preuzeo je reprezentaciju Švicarske s kojom je prošao grupnu fazu i na Euru 2016. i na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Ove godine je napravio i korak dalje plasmanom u četvrtfinale, a osim Švicaraca na ovu reprezentaciju ponosni su i u Bosni i Hercegovini koju na odličan način predstavlja gospodin na izborničkoj poziciji.

Komentara 1

VO
Volimrukomet
08:16 29.06.2021.

Covjek je svicarac gdje živi radi I ostaje. Do juce nije bio nista a sad vec nas..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?