Olimpijske igre

Ruskinje i Norvežanke u polufinalu turnira rukometašica

04.08.2021.
u 09:28

Rukometašice Rusije i Norveške prve su polufinalistice olimpijskog turnira u Tokiju, Ruskinje su u četvrtfinalu sa 32-26 (17-15) bile bolje od Crnogorki, dok su Norvežanke sa 26-22 (10-12) nadigrale Mađarice.

Braniteljice naslova Ruskinje su odlično otvorile utakmicu, povele sa 7-1 te bile u vodstvu tijekom čitavog dvoboja. Crnogorke su se u završnici prvog poluvremena približile na 17-15 i držale priključak do 22-20 u 41. minuti, ali u 47. minuti već je bilo 28-22 za Ruskinje i dvoboj je bio odlučen.

Ana Viharjeva postigla je osam golova za Rusiju, dok je Jovanka Radičević postigla 10 pogodaka za Crnu Goru.

Mađarice su 10-ak minuta prije kraja dvoboja imale vodstvo 21-20, no uslojedilo je razdoblje od čak osam minuta bez njihovog poglotka što su Norvežanke iskoristile za seriju 5-0 kojom su "prelomile" dvoboj u svoju korist. 

Kari Brattset Dale bila je strijelac sedam golova za Norvešku, dok je Szandra Szollosi-Zacsik postigla pet pogodaka za Mađarsku.

Rusija i Norveška igrat će međusobno u polufinalu u petak, dok će drugi polufinalni par činiti pobjednice utakmica Francuska - Nizozemska i Švedska - Južna Koreja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije