Rukometni klub Nova Bila odigrao prvu međunarodnu utakmicu izvan BiH

11.12.2018.
u 08:13

Protekli vikend bio je prava mala avantura za rukometaše RK “Nova Bila” gdje su za jedan dan napravili gotovo 800 kilometara, a glavni povod bio je prva međunarodna utakmica kluba izvan granica Bosne i Hercegovine.

U Dugom Selu, nedaleko od Zagreba odigrali su prijateljsku utakmicu s MRK “Dugo Selo” koji važi za jednog od najjačih klubova u Republici Hrvatskoj gdje su pokazali za se u Novoj Biloj još uvijek živi i igra rukomet te su upisali pobjedu za koju je pored rukometaša na terenu najviše zaslužan ustrajni trener Zvonko Perić.

Pobjeda je u svakoj utakmici imperativ, a najveća pobjeda ove utakmice su nova prijateljska i nova dogovorena Prije početka utakmice, dobrodošlicu gostima iz Nove Bile zaželio je sportski direktor MRK “Dugo Selo” Zvonko Kaleb te uručio zahvalnicu i prigodne poklone. Zahvalnicu za ugodno gostoprimstvo domaćinu uručio je predsjednik RK “Nova Bila”, Mario Debeljak te se još jednom zahvalio na novom prijateljstvu.

Po završetku utakmice uslijedilo je kratko druženje dvaju klubova, a nakon čega Uprava i članovi kluba produžili na kratki posjet Zagrebu na kojem se održava Advent koji je već nekoliko godina proglašen naljepšim u Europi.

Sretni smo da smo ovim putovanjem upoznali nove prijatelje i odigrali nove utakmice. Hvala domaćinima iz Dugog Sela na gostoprimstvu te se nadamo da će nas posjetiti na memorijalnom rukometnom turniru u okviru Dana Nove Bile 2019. godine. Posebno hvala načelniku općine Travnik, Admiru Hadžiemriću i predsjedateljici Općinskog vijeća, Vlatki Lukić te poduzećima Tioil, Nevistić i Info-Kod koji su financijski potpomogli naš odlazak na utakmicu u Dugom Selu, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK “Nova Bila”.

Prije nego što su otišli na Advent, članovi Uprave i rukometaši su na groblju Mirogoj upalili svijeću prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđamnu, a svijeću je upalio najmlađi član kluba Ivor Perić.

Nakon toga, uslijedila je vožnja tramvanjem do glavnog trga u Zagrebu, koja je ujedno bila i prva takva vožnja za mnoge. Na trgu su napravili fotografiju ispred bana Jelačića koju će zasigurno pamtiti dugo, kao i cijeli dan, budući da im je ovo prvo veće i zanimljivije putovanje.

Ovaj izlet bio je jedno lijepo i novo iskustvo gdje smo sklopili nova prijateljstva. Odigrali smo i dobru utakmicu gdje smo pobjedom pokazali da naš klub kvalitetno radi i da ima potencijal. Vjerujem da će se uskoro pridružiti i novi članov. Posebno se zahvaljujem novoizabranoj Upravi koji su nam sve ovo omogućili, ponosno je rekao kapetan kluba Nikola Nevistić.

Ponosan sam da nova Uprava kluba već počela aktivno djelovati, a ovaj predivan izlet samo je početak. Vjerujem da su rukometaši sretni i oduševljeni ovim putovanjem koje smo im omogućili kao mali znak zahvanosti za odanost klubu te da će naš rad prepoznati i mlađi naraštaji koji će se priključiti klubu, dodao je Debeljak.





 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije