pobijedili 31:19

Rukometna reprezentacija BiH u Tuzli pobijedila Finsku

14.04.2019.
u 19:29

Rukometna reprezentacija BiH danas je u tuzlanskom Mejdanu, u okviru 4. kola grupe 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Danskoj,  pobijedila reprezentaciju Finske rezultatom 31:19  (16:10).

Ovom pobjedom „zmajevi“ su došli na korak od svog prvog plasmana na Europsko prvenstvo, a s obzirom da im predstoje još susreti sa Bjelorusijom na domaćem terenu, te s Češkom u gostima, izabranici Bilala Šumana imaju dobre šanse da se na prvenstvo starog kontinenta plasiraju kao jedna od dvije prvoplasirane reprezentacije u grupi.

Prije četiri dana u mjestu Vantaa izabranici Bilala Šumana pobijedili su Fince rezultatom 30:26, a danas su u Mejdanu, pred velikim brojeg gledatelja, potvrdili ulogu favorita, ostvarivši već u prvom poluvremenu prednost od šest golova.

U drugom poluvremenu „zmajevi“ su igrali da ovjere pobjedu i zadovolje publiku koja ih je tijekom cijele utakmice gromko bodrila. U 50. minuti bilo je veliki 26:16 i već tada u dvorani je počelo slavlje.

Najefikasniji u bh. reprezentaciji bili su Dino Hamidović sa 6 golova, koji je proglašen igračem utakmice, dok je Dejan Malinović postigao 5 golova.

Nakon današnje pobjede BiH ima 6 bodova iz četiri utakmice, koliko i Češka koja je u Minsku danas pobijedila Bjelorusiju (26:24). Bjelorusija ima 4 boda dok je Finska posljednja u grupi bez bodova.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacijskih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Prvi put će u završnici (od 9. do 26. siječnja 2020. godine) sudjelovati 24 reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?