SVIJET MU SE DIVI

Ronaldo se umjetničkim djelom svrstao uz bok Maradoni i Peleu

05.04.2018.
u 13:15

– Mislio sam da se takvi golovi mogu zabiti samo na playstationu, ali Ronaldo me razuvjerio.

Zemlja je stara čeiri i pol milijarde godina, a mi imamo privilegij što živimo baš u vrijeme nogometnih genijalaca Messija i Ronalda. Napisao je to jedan nogometni zaljubljenik poslije čarobnog Ronaldova pogotka Juventusu u prekjučerašnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Možda taj Cristianov predivan gol škaricama nije najvažnija stvar na svijetu, ali tijekom jučerašnjeg dana nije bilo kutka Zemlje u kojem se nije prepričavala ta čudesna Ronaldova reakcija, kada je na nabacivanje Carvajala, okrenut leđima, skočio u zrak, pogodio loptu nogom na čak 2,38 metara visine te je poslao iza leđa nemoćnog Buffona. Juventusovi navijači malo su puta u povijesti pljeskali suparničkim igračima, no Ronaldo je zahvaljujući tim škaricama dobio tu veliku čast. 

– Kao dječak sam jako simpatizirao Juventus i velika mi je čast što sam dobio ovacije na njegovu stadionu. Gledao sam gol, doista je čudesan, vjerojatno najljepši u mojoj karijeri. Siguran sam da će ga ljudi dugo pamtiti – rekao je Ronaldo nakon utakmice te dodao:

– Često na treningu vježbam škarice, no na utakmici je to puno teže izvesti. Osjetio sam trenutak, vinuo se u zrak i zabio. Djeluje lagano, ali je jako teško.

Stoper Juventusa Andrea Barzagli iskreno je rekao:

– Mislio sam da se takvi golovi mogu zabiti samo na playstationu, ali Ronaldo me razuvjerio.

Napadač Stoke Cityja Peter Crouch, aludirajući na svoj gol Galatasarayu 2006. godine, u šali je pak napisao: “Samo nas je nekoliko na svijetu koji možemo tako zabiti”.

Gol vrijedan divljenja

A vječno gunđalo Zlatan Ibrahimović iz Los Angelesa je poručio:

“Lijep gol, ali neka Ronaldo to proba s 40 metara, kao što sam ja zabio Engleskoj.”

Bio najljepši ili ne, vrijedan je divljenja. Jer kako je na naslovnici napisao “Corriere dello sport”, bio je to “Opera d’Arte”, odnosno umjetničko djelo.

A Cristiano Ronaldo je zaista nogometni umjetnik, zbog svih golova koje je zabio i rekorda koje je srušio. Evo samo nekih najvažnijih.

Cristiano je zabio najviše golova u povijesti Lige prvaka, čak 119, ali i najviše u nekoj sezoni Lige prvaka – 17 (2013./2014.). S četiri pobjede u finalima najcjenjenijeg klupskog natjecanja rekord dijeli s Clarenceom Seedorfom i Andresom Iniestom. Ali CR7 je jedini igrač koji je zabio u tri finala. A jedini je zabio i u svih šest utakmica u skupini Lige prvaka. Uspjelo mu je to ove sezone, a prekjučer protiv Juventusa postao je jedini u povijesti koji je zabio barem po jedan gol u 10 uzastopnih utakmica LP-a.

Ruši sve rekorde

Portugalac je i najbolji strijelac Reala u povijesti (455), a za razliku od Messija, dominira i na reprezentativnoj sceni. S Portugalom je osvojio europski naslov 2016. u Francuskoj, a rekorder je i po broju golova na EP-ima (9). Također, postigao je najviše pogodaka u kvalifikacijama za EP i SP – čak 50.

A po formi, iako su mu 33 godine, igra na najvišoj mogućoj razini. Uostalom, u posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima zabio je nestvarnih 25 golova. Ugovor s Realom traje mu do lipnja 2021., no nedavno je izjavio da će igrati do 40. i sigurno postaviti još rekorda.

– Našoj generaciji pojam nogometnih veličina uvijek su bili Maradona i Pele, ali i Ronaldo spada u taj rang – kompliment Cristianu dao je vratar Juventusa Buffon.

Ronaldo je kralj i izvan travnjaka. Zarađuje najviše od marketinških ugovora među nogometašima, čak 45 milijuna eura godišnje, rekorder je i po broju pratitelja na društvenim mrežama, prvi je sportaš koji je, prošle godine, prebacio brojku od 200 milijuna pratitelja na Facebooku, Instagramu i Twitteru zajedno. No, uza sve to, Cristiano je tek sedmi na listi najbolje plaćenih igrača svijeta, s plaćom od 21,5 milijuna eura. Ispred njega su Neymar, Messi i Alexis Sanchez u Europi, te Oscar i Lavezzi u Kini. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije