Kvalifikacije za UEFA EURO 2024

Ronaldo predvodi Portugal protiv BiH i Islanda

29.05.2023.
u 16:11

Cristiano Ronaldo predvodit će nacionalni tim Portugala u predstojećim utakmicama kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv Bosne i Hercegovine i Islanda.

Roberto Martinez, izbornik nogometne reprezentacije Portugala, za meč s Bosnom i Hercegovinom u Lisabonu 17. linja i protiv Islanda u Rejkjaviku tri dana poslije pozvao je sljedeće igrače: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio – golmani; Antonio Silva, Danilo, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Joao Cancelo, Nelson Semedo, Pepe, Raphael Guerreiro, Ruben Dias, Toti Gomes – odbrana; Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Palhinha, Otavio, Renato Sanches, Ricardo Horta, Ruben Neves, Vitinha – vezni red; Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Ramos, Joao Felix i Rafael Leao – napadači.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn.

Faruk Hadžibegić, izbornik nogometne “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv Portugala i Luksemburga saopćit će u srijedu, javlja Anadolija.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije