El Clasic

Real srušio Barcelonu

REUTERS
24.10.2020.
u 19:54

U sedmom kolu španjolskog prvenstva Real Madrid je na gostovanju kod Barcelone slavio s 3:1 u 245. El Clasicu, jednom od najvećih svjetskih derbija.

Luka Modrić nije bio u početnom sastavu Madriđana, a ušao je u igru u 69. minuti te kasnije i prekrasno zabio.

Real Madrid je došao vodstvo već u petoj minuti, zabio je Valverde na asistenciju Benzeme i nakon sjajne akcije gostujuće momčadi. Ekspresno su Katalonci došli do izjednačenja u 9. minuti kada je zabio mladi Fati na dodavanje Albe, a akciju je započeo Messi sjajnom loptom "izbacivši" Albu u dobru poziciju pred golom Madriđana. 17-godišnji Ansu Fati postao je najmlađi strijelac na El Clasicu u povijesti, javlja HRT.

U 24. minuti nakon prodora pucao je Messi, ali Courtois je zaustavio udarac Argentinca. Nakon uzbudljivog početka prvog dijela, u drugom dijelu prvog poluvremena mreže su mirovale i na odmor se otišlo s po jednim golom u svakoj mreži.

U drugom poluvremenu prva je zaprijetila Barcelona, točnije opet Fati koji je zamalo promašio gol Reala. Sergio Ramos doveo je Real u vodstvo u 62. minuti udarcem iz bijele točke nakon što je sudac okršaj njega i Lengleta okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Prije konačne odluke konzultirao je i VAR. Modrić je ušao u igru u 69. minuti zamijenivši strijelca prvog pogotka Valverdea. Sjajni hrvatski reprezentativac zabio je treći gol za Real u 90. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije je izbacio u priliku Juniora Viniciusa, ali ga je onemogućio Neto padom u noge. No, lopta je preko Casemira opet došla do Modrića koji je na rubu kaznenog prostora dvaput 'vagao' i prošao domaćeg vratara te sa 12 metara poslao loptu u mrežu između dvojice Barceloninih nogometaša za 21. trijumf Reala u dvobojima s najljućim suparnikom odigranim u Barceloni.

Real je pobjedom došao do 13 bodova iz šest utakmica i zasjeo na vrh ljestvice španjolskog prvenstva s dva boda prednosti pred Real Sociedadom i Villarrealom. Barcelona je ostala na sedam bodova iz pet nastupa, što ju trenutačno smješta na desetu poziciju.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije