Odlazak košarkašice

Razija kroz suze: Smrt Žane Lelas za mene je ogroman šok

žana lelas
15.09.2021.
u 17:40

Smrt Žane Lelas, jedne od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena, potresla je cijelu regiju. 

Lelas je bila jedna od najvažnijih akterica zlatnog doba košarke na ovim prostorima. U 80-ima je ženska košarka na prostoru bivše države bila na vrhuncu svoje popularnosti. Reprezentacija je nakon Amerikanki bila najbolja na svijetu, a prvenstvo Jugoslavije bilo je među najjačima u Europi. I danas se pamte veliki dvoboji između Elemesa, Crvene zvezde, Jedinstva iz Tuzle, slovenskih Ježica, a Žana Lelas bila je jedna od najboljih.

"Saznala sam prije pet minuta. Bila sam u automobilu i morala sam stati. Užas, katastrofa. Kad sam čula što se dogodilo, naježila sam se. Ježim se i sad’’, kazala je za Index.hr Razija Mujanović, za mnoge najbolja europska košarkašica svih vremena te Žanina suparnica i suigračica.

"Nije mi jasno što se dogodilo. Nisam čula da je bila bolesna, znam da je pokrenula košarkašku akademiju sa suprugom i da je sve bilo u redu. Vjerujte, ovo je za mene ogroman šok. Žana je bila divna cura. U reprezentaciji smo bile cimerice. Karijere su nam se stalno preklapale. U reprezentaciji smo bila suigračice, u klubovima velike rivalke. Ona je igrala u Elemesu, ja u Jedinstvu. Kasnije smo se susretale i u Španjolskoj. Šokirana sam, ne znam što bih rekla", kroz suze je pričala Razija.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije