Papa Bouba Diop

Preminuo legendarni afrički nogometaš, strijelac prvog gola na SP-u 2002

Ivo Cagalj/PIXSELL
29.11.2020.
u 20:25

Bolovao je od Charcot-Marie-Toothove neuropatije, jedne je od najčešćih nasljedih neuroloških bolesti

Bivši senegalski nogometni reprezentativac Papa Bouba Diop (42) umro je u nedjelju nakon duge i teške bolesti, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Bolovao je od Charcot-Marie-Toothove neuropatije, jedne je od najčešćih nasljedih neuroloških bolesti. Karakterizirana je progresivnim gubitkom mišićnoga tkiva i taktilnog osjeta različith dijelova tijela

Diop će ostati upamćen kao strijelac prvog gola na svjetskom prvenstvu 2002. godine u senzacionalnoj pobjedi Senegala protiv tadašnjih svjetskih prvaka Francuza s 1:0.

Tricolori su doputovali u Japan i Južnu Koreju kao svjetski prvci, međutim na otvaranju World Cupa izgubili su od Senegala sa 0:1. - Jednom heroj Svjetskog prvenstva, uvijek heroj Svjetskog prvenstva - napisala je FIFA.

Senegal je prošao u osminu finala zajedno s Urugvajem, dok se Francuska oprostila od natjecanja već u prvom krugu. Senegal je na koncu dogurao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Turske sa 0:1.

Foto: Twitter/FIFA

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?