euro 2020

Potresna ispovijest danskog doktora: U jednom trenutku Eriksen nije davao znake života

Foto: NEWSLOGIC.IN
14.06.2021.
u 07:22

Doktor nogometne reprezancije Danske, Martin Boesen, otkrio je što se sve događalo u trenutku kada je liječnička ekipa pokušavala pomoći danskom veznjaku Christianu Eriksenu kada je tijekom susreta Danske i Finske na Euru 2020. izgubio svijest pri kraju prvog dijela i pao na travnjak Parkena kao pokošen.

"Pozvali su nas čim je Christijan izgubio svijest. Kada smo dotrčali do njega, on je disao i imao je puls.  Međutim, onda je odjednom puls nestao. Odmah smo intervenirali kako bismo ga održali u životu. Srećom, ostao je s nama, rekao je Boesen za danske medije.

Doktor kaže da je Danca spasilo umjetno disanje, prenosi Avaz. 

"Ležao je nepomično, pa smo krenuli s umjetnim disanjem. Upravo to ga je spasilo. Pomogao nam je i liječnik stadiona uz čiju smo asistenciju povratili svijest Eriksenu, zaključio je Boesen.

Iako se mislilo da će utakmica odgođena za drugi termin, Danci i Finci su završili tu utakmicu, a na kraju je slavila FInska s 1:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije