24:21

Poraz rukometaša BiH u Estoniji

06.01.2021.
u 20:38

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Ovčina sa šest te Prce i Panić sa po tri gola, a kod Estonije Toom i Lees sa po osam pogodaka.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je drugi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izabranici izbornika Bilala Šumana poraženi su večeras u Polvi od reprezentacije Estonije sa 24:21 (11:14).

Iako su nakon prvih 30 minuta imali prednost od tri gola, rukometaši BiH na kraju su morali priznati poraz, s obzirom na izuzetno loš napadački učinak u drugom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri bh. tima. Petnaestak minuta igralo se gol za gol, a onda je uslijedila serija bh. rukometaša koji u 23. minuti dolaze do tri gola prednosti. Zaustavljeni su ključni igrači domaće reprezentacije Toom i Lees koji su postigli 10 od 11 pogodaka u prvom dijelu, dok je na drugoj strani posebno raspoložen bio Ovčina koji je u tom dijelu igre postigao šest pogodaka.

Prednost od tri gola bh. rukometaši zadržali su do kraja poluvremena i činilo se da će uspjeti doći do sigurne pobjede. No u drugom poluvremenu potpuno se raspala igra u napadu bh. tima. Rukometaši BiH nisu imali rješenja za snažnu obranu Estonije, a većina napada završavala se isforsiranim šutevima iz daljine zbog prijetnje od pasivnog napada. No, ni Estonci nisu bili pretpjerano uspješni u napadima koji su uglavom igrali sa sedam igrača, bez golmana na golu. Tako je bh. reprezentacija, iako je za dvadesetak minuta uspjela postići samo četiri gola, držala rezultatsku prednost do 42. minute kada domaći dolaze do izjednačenja, a pet minuta kasnije i do vodstva. 

Do finiša igralo se izjednačeno, a Estonci u 58. minuti dolaze do dva gola prednosti i na kraju do pobjede. 

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Ovčina sa šest te Prce i Panić sa po tri gola, a kod Estonije Toom i Lees sa po osam pogodaka. 

Ove dvije reprezentacije ponovno će odmjeriti snage za četiri dana u Bugojnu, kada će bh. reprezentacija imati priliku da upiše prvi trijumf u kvalifikacijama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
10:49 07.01.2021.

Po ko zna koji put Zmajevi postali misevi?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije