nakon moždanog udara

Pokopan košarkaš Stevan Jelovac, riječi njegove shrvane sestre odjekuju regijom

Twitter
07.12.2021.
u 20:43

U Novom Sadu je danas pokopan Stevan Jelovac, bivši košarkaški reprezentativac Srbije koji je tragično preminuo u 33. godini od posljedica moždanog udaraca.

Jelovac je 14. studenoga imao moždani udar na treningu svog AEK-a u Ateni, nakon čega su mu se liječnici 20 dana borili za život. Kada je postalo jasno da se neće izvući, obitelj je zatražila da se izruči Srbiji gdje je nakon dva dana i preminuo.

Danas je Jelovac pokopan u krugu shrvane obitelji. Pokopu su nazočili i brojni ljudi iz svijeta sporta,, prenosi Klix. 

Pogođena sestra Sara se oglasila putem Instagram storyja i poručila da je sada jedan od anđela.

"Ljubavi moja, znam da si sada jedan od anđela. Volim te najviše na svijetu", napisala je na Instagramu Sara.

Riječi Sare od prije dva tjedna i dalje odjekuju regijom. Dok je Stevan bio u kritičnom stanju, njegova sestra je napisala jako tešku poruku.

"Ljubavi moja, želim toliko toga da ti kažem, ne znam kako da pocčnem. Ne postoje riječi na ovom svijetu koje bi tebe opisale. Ti si moj svijet, moje SVE. Moj veliki bata. Oduvijek si bio moj borac i junak. Ponosna sam na tvoj život, na tvoju karijeru, na tebe. Ti si poseban čovjek. Od kada znam za sebe čuvao si me, postavljao si se zaštitnički, obožavam taj tvoj stav. Ali, tvoja seka mora da ti kaže da više nije mala, porasla sam ljubavi moja. Tog dana sam porasla. Tog dana kada se naš život okrenuo naopačke, bez ikakve najave i mogućnosti da to spriječimo. Sjećaš se kako smo oboje prevrtali očima na tatinu i maminu rečenicu: "Cijeli život je borba", objavila je Sara dok je borba za život Stevana trajala i dodala:

"Došao je trenutak bato moj da tu rečenicu prihvatimo i shvatimo je ozbiljno. Znam da me čujes i zato želim da me slušaš pažljivo, nemoj da se bojiš, tu je tvoja seka, svi smo tu, uz tebe smo. Znaš lijepi moj, osjetim da mi Bog šalje nadljudsku moć i snagu. Ja sam tvoja krv i tvoje meso, ja te osjetim, znam da osjetis i ti mene. Doktori koji mi te paze kažu da je ovo maraton, zamisli koliko će radosti u naše živote donijeti pobjeda, živim za taj dan najljepši moj. Živim za dan kada ćes se opet smijati na sav glas iz srca, onako kako samo ti umiješ, ljubavi moja".

Jelovac je, podsjetimo, tijekom košarkaške karijere promijenio veliki broj europskih i svjetskih ekipa. Igrao je za Crvenu zvezdu, Zaragozu, Casertu, Lietuvos Rytas, BB Bamberg i brojne druge. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 11 susreta.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?