kvalifikacije za sp

BiH razbila Estoniju s 5:0!

bih estonija
Foto: FENA
1/5
06.09.2016.
u 22:39

Bh. nogometna reprezentacija visokom pobjedom nad Estonijom (5:0) otvorila je večeras u Zenici kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 

Bh. reprezentativci odigrali su sjajnu utakmicu, ostvarili su rutinsku pobjedu i ispunili očekivanja navijača, koji su ih došli bodriti u Zenici unatoč kišovitom i prohladnom vremenu. Na samom početku se vidjelo da je bh. igračima stalo da na najbolji način krenu u kvalifikacije, a samo sedam minuta bilo je dovoljno da postignemo prvi pogodak.  Pjanić je izveo slobodni udarac, poslao je loptu na drugu stranu, potom je Lulić vratio loptu u peterac, udarac Ibiševića zaustavio Aksalu, a onda odbijenu loptu glavom u mrežu pospremio bivši kapeten Emir Spahić, prenosi sportsport.ba. 

U 22. minuti Džeko je krenuo sam prema golu, potom ga je faulirao Kalvan, koji se sudario s golmanom, pa je sudac morao dpokazati na bijelu točku. Napadač Rome je uzeo odgovornost na sebe i pogodio. Pet minuta nakon toga Džeko spušta loptu za Ibiševića, koji je neprecizan. U 39. minuti nova dobra akcija Zmajeva, Pjanićev udarac ide ravno u Aksalua. U završnici prvog dijela sjajni Džeko je sve dobro napravio, ali Aksalu spašava Estonce. 

I u nastavku dominacija Mešinih izabranika. Već u 48. minuti Ibišević u šansi nakon dodavanja Pjanića, Aksalu je opet obranio. Veliku priliku imao je Ibišević u 62. minuti nakon što je odigrao dupli pas s Pjanićem, konačno je matirao Aksalua, ali je stativa spasila Estonce. Do kraja utakmice, uglavnom se igralo na polovici Estonaca, napadali smo, a u 71. minuti potez utakmice - projektil Medunjanina iz voleja nakon ubačaja Pjanića iz kornera. 

Džeko je u 80. minuti imao sjajnu šansu, ali Aksalu još jednom fantastično brani, pa spašava goste privremeno težeg poraza. Ipak, Aksalu je bio nemoćan u 83. minuti kada je Ibišević pogodio na nesebičnu asistenciju debitanta Miličevića. U sudskoj nadoknadi Pjanić izvodi korner, a Spahić glavom zabija i završava priču na Bilinom polju. Estonci su razbijeni, polako se okrećemo Belgiji, kojoj gostujemo za mjesec dana u Bruxellesu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?