tužne vijesti

Pobjednik Super Bowla (32) je preminuo od toplinskog udara

Instagram
20.07.2019.
u 10:38

Tužne vijesti stižu iz NFL-a. Bivši pobjednik Super Bowla Mitch Petrus (32) je iznenada preminuo, a sumnja se da je pretrpio toplinski udar.

Petrusu je pozlilo dok je radio ispred dućana svojih roditelja u Little Rocku, odmah je prevezen u bolnicu, ali je umro istu večer, prenosi 24sata.hr.

Temperatura u najvećem gradu u Arkansasu je bila oko 33 stupnja, a iako je bivši nogometaš pio dovoljno vode, srce mu je stalo kucati jer nije imao dovoljno elektrolita. Mrtvozornik je potvrdio kako u kako ranije nije imao problema sa zdravljem, te da nije bilo nikakvih indikacija da će stradati od toplinskog udara. 

Do takvog stanja dolazi kada je čovjek dugo izložen suncu, te temperatura tijela raste brže nego što se može ohladiti ili održati u normalnim granicama. U čovjekovom tijelu se stvaraju oštećenja na mozgu i ostalim vitalnim organima kao što su srce i bubrezi. Najveća opasnost prijeti tijekom ljetnih sparina kada je visoka vlaga u zraku. 

Foto: Twitter/NYGiants

Petrus je igrao u dresovima New York Giantsa i New England Patriotsa, a vrhunac njegove karijere bila je 2012. godina kada je sa Giantsima pobijedio Patriotse 21-17 u finalu Super Bowla, samo godinu dana nakon dolaska u ekipu iz Tennessee Titansa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije