Zrinjski - Široki Brijeg 3:0

Plemići uvjerljivi u hercegovačkom derbiju

05.10.2022.
u 20:52

Zrinjski je u zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u hercegovačkom derbiju svladao Široki Brijeg s uvjerljivih 3:0.

Plemići su od prvog minuta krenuli ofenzivno prema protivničkom golu, a gosti s Pecare nisu imali pravi odgovor na igru domaćeg sastava.

Josipović je lagano zaustavio pokušaje Jukića i Bekića, ali u 25. minuti ni vratar Širokog nije mogao ništa. Jukić je pronašao Nemanju Bilbiju, a napadač plemića pogađa za 1:0.

Ovo je Bilbiji bio 130. pogodak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sjajni napadač nastavlja povećavati brojku golova u društvu najboljih timova naše zemlje.

Do kraja prvog dijela Zrinjski je dominirao. Nije međutim bilo onih istinskih šansi i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom domaćeg sastava.

Identična slika na terenu viđena je i u nastavku, a prvu veliku šansu plemići propuštaju u 50. minuti. Bekić sjajno pronalazi Jankovića, a ovaj iz dobre pozicije ne pogađa mrežu gostiju.

Isti igrač je nakon sat vremena igre imao pokušaj koji je izblokiran. Široki je s druge strane rijetko bio na protivničkoj polovici i ništa tim Ivice Barbarića nije napravio u fazi napada.

Napadi domaćeg tima isplatili su se u 67. minuti. Tičinović ubacuje s desne strane a Bilbija pogađa za 2:0.

Ovjera na ovu pobjedu stavljena je u 78. minuti utakmice. Jukić iz prekida ubacuje, a Mario Tičinović glavom pogađa za uvjerljvih 3:0.

Zrinjski je ovom pobjedom došao do 21. boda u sezoni i trenutačno je na trećem mjestu, ali s dvije utakmice i bodom manje u odnosu na Željezničar i Široki Brijeg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije