'TO BI UNIŠTILO NOGOMET'

Perez i Infantino žele Superligu samo za bogate!

NordPhoto/PIXSELL
06.12.2019.
u 21:15

Srećom, još uvijek među ljudima ima dovoljno zdravog razuma da bi se ovako sumanut prijedlog mogao realizirati. Iskreno, ovo je toliko nategnuto da ne mogu vjerovati da to netko zaista predlaže - rekao je Aleksander Čeferin

Realov predsjednik Florentino Perez i Fifin prvi čovjek Gianni Infantino navodno su razgovarali o mogućem osnivanju nogometne Superlige i napuštanju sistema Lige prvaka, piše New York Times.

Šef 'kraljevskog kluba' inzistira na osnivanju natjecanja u kojem bi igrali samo najbogatiji klubovi. Već se ranije govorilo o Superligi u kojoj bi se natjecali uglavnom engleski, španjolski, njemački, talijanski i francuski klubovi.

U toj bi ligi elitni klubovi češće igrali međusobno što bi donijelo i veću zaradu. 

Uefin predsjednik Aleksander Čeferin na ovu je vijest burno reagirao.

- Čitao sam o tome u zrakoplovu. Ovi prijedlozi dolaze od jednog predsjednika kluba i jednog nogometnog administratora. Teško je zamisliti tako sebičnu i egoističnu shemu od ove - rekao je prvi čovjek Uefe i ističe:

- To bi uništilo nogomet u cijelom svijetu i to sve samo zbog interesa malog broja ljudi.

Realov predsjednik želi natjecanje s 20 klubova iz najjačih europskih liga. Uefin predsjednik vjeruje kako se ta ideja neće realizirati.

- Srećom, još uvijek među ljudima ima dovoljno zdravog razuma  da bi se ovako sumanut prijedlog mogao realizirati. Iskreno, ovo je toliko nategnuto da ne mogu vjerovati da to netko zaista predlaže - rekao je Aleksander Čeferin.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije