novo pojačanje Fenerbahčea

Ozil predstavljen u Fenerbahčeu, nema povratka u reprezentaciju

27.01.2021.
u 19:28

"Jednom kad izaberem svoj put, nikad se više ne vraćam", izjavio je Oezil.

Bivši nogometni reprezentativac turskog podrijetla, 32-godišnji veznjak Mesut Ozil u srijedu je predstavljen u Istanbulu kao novo pojačanje Fenerbahčea, čime mu je ispunjen dječački san. 

Ozil je okupljenim novinarima rekao da se nada kako će pomoći klubu u osvajanju naslova prvaka ove godine. Fenerbahče je 22 kola prije kraja na drugom mjestu s dva boda zaostatka za vodećim Bešiktašom.

Ozil je u Istanbul stigao iz londonskog Arsenala, a u Fenerbahčeu je potpisao na tri i pol godine, koji će mu donosti tri milijuna eura po sezoni.

Oezil je odbacio mogućnost povratka u njemačku reprezentaciju od koje se oprostio nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., a kao razlog je naveo da je bio izložen rasističkim ispadima.

"Jednom kad izaberem svoj put, nikad se više ne vraćam", izjavio je Ozil.

Sportski direktor Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Oliver Bierhoff u nekim je javnim istupima naznačio da bi moglo doći do pomirbe s Oezilom i njegovog povratka u reprezentaciju, ali od toga neće biti ništa.

Oezil je odbacio mogućnost da će ikada više zaigrati i u njemačkoj Bundesligi, u kojoj je započeo seniorsku karijeru igrajući za Schalke i Werder. Po odlasku iz Njemačke tri je godine bio u Real Madridu (2010. - 2013.) s kojim je bio prvak Španjolske, a posljednjih osam proveo je u londonskom Arsenalu s kojim je osvojio tri FA kupa.

U ovoj sezoni, pod vodstvom Mikela Artete, Ozil nije imao nijedan nastup za Arsenal, u kojem je svoju zadnju utakmicu odigrao prije gotovo godinu dana, u ožujku 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije