veliki projekt

Otvorena nova zgrada Nogometnog saveza BiH, vrijedna 10 milijuna KM

Foto: Radio Sarajevo
1/2
22.11.2018.
u 16:10

U Sarajevu je danas, u prisutnosti velikog broja zvanica iz svjetskog, europskog i regionalnog nogometa, svečano otvorena nova zgrada administrativnog centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Zgradu su otvorili predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), piše Radio Sarajevo.   

"Pozdravio bih sve zvanice u ime NSBiH. Tu smo da obilježimo još jedan od naših uspjeha. Na početku je ideja otvaranja zgrade bila ludost, a danas realnost. Neka tišina postoji danas, a mi smo uspjeh ostvarili i plasmanom u Diviziju A. Osvojili smo još jedan vrh", kazao je Begić i zahvalio svima koji su pomogli na projektu.

On se posebno zahvalio predsjednicima nacionalnih saveza, njih 11 koji su bili u Sarajevu, i oni su "dokazu da NSBiH  ima mnogo prijatelja".

"Podršk od FIFA-e i UEFA-e nam mnogo znači. Oni su nam otkrili da postoji ljubav i da nas neće ostaviti. Aleksandre, hvala vam što ste ušli u naše živote i učinili ga ljepšim", kazao je Begić, koji sje naglasio da "Kuća nogometa ostaje kao svjetionik, koji će biti vodilja budućim mladim generacijama".

Čeferin je rekao da ima mnogo papira, poput Begića, ali da neće dužiti kod svog govora:

"Privilegija mi je da sam ovdje s vama. Drago mi je što će BiH biti bogatija za jedan lijep sportski objekt. Ovim svečanim ciljem je ispunjen važan projekt NSBiH, koji će biti vodilja svim igračima BiH. Svijet se divi uspjehu vaših nogometaša. Svijet se divi Edinu Džeku i Miralem Pjanić. Džeko golove daje od šale, a Pjaniću se Ronaldo sklanja kod izvođenja slobodnog udaraca. Malo je saveza u svijetu imalo težak start kao NSBiH, ali ste opet uhvatili korak za elitnom. Imate sjajne ljude koji vole nogomet, na čelu s mojim prijateljem Dinom Begićem. Uspjeh nije stigao preko noći, posebno imate mlade reprezentivce koji su sjajni. Lideri ste u organiziranju turnira za mlade", kazao je Čeferin.

Među brojnim zvanicama iz inozemstva najbrojnije izaslanstvo imali su Europska nogometna asocijacija (UEFA) i Fudbalski savez Srbije (FSS).

Nova administrativna zgrade NSBiH u Sarajevu je moderna zgrada, čija je vrijednost 10 milijuna maraka i koja će, vjerujemo, “zadovoljavati sve kriterije” prema standardima Europskenogometne asocijacije (UEFA) i Svjetske nogometne asocijacije (FIFA).

Podjsjetimo, kompletan projekt iznosio je 10 milijuna maraka, od toga je NSBiH platio 6,5 milijuna za zgradu. 

Konkretno, kupljena je na sudskoj aukciji za 6,1 milijun, a potom je NSBiH platio 400.000 maraka poreza. U rekonstrukciju, obnovu i opremanje zgrade uložena su 3,5 milijuna maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije