Nakon obdukcije

Otkriven uzrok Maradonine smrti

26.11.2020.
u 10:41

Diego Armando Maradona je prema prvim podacima preminuo od posljedica srčanog udara u srijedu, nakon čega je odrađena obdukcija.

Poslije detaljnog pregleda tijela legendarnog nogometaša ustanovljeno je kako je preminuo od akutne, kongestivne i kronične srčane insuficijencije, koja je generirala akutni edem pluća, prema preliminarnom rezultatu obdukcije koja je obavljena tijekom dana.

Do tog zaključka došlo je čak šest zvaničnih liječnika sudske medicine i ekspert u ime obitelji, koji su radili na obdukciji.

Proces je trajao čak tri sata, obavljen je u bolnici u San Fernandu nakon čega je obitelji rečeno od čega je konkretno preminuo El Pibe.

Obitelj je čak imenovala i liječnika koji je bio zadužen pratiti i nadgleda postupak obdukcije koji je trajao od 19.30 do 22.30.

Javno ministarstvo San Isidro je pozvalo pet forenzičara koji su radili na obdukciji tijela.

U njoj su sudjelovali direktor Sudsko-medicinskog korpusa San Isidro Federiko Korasaniti, njegov kolega iz pravosudnog odeljenja San Martin, direktor Odeljenja znanstvene policije policije Buenos Aires i još dvoje forenzičara iz Korpusa sudske medicine, sudovi San Isidro.

Njima se pridružio i šesti liječnik ispred obitelji Maradona.

Ovo su prvi rezultati studija koji će biti gotov tek nakon rezultata toksikološke analize preko koje će biti utvrđeno potencijalno prisustvo alkohola ili nekih nedozvoljenih supstancija.

Ono što je odbačeno kao opcija jeste da je Diego Maradona pretrpio nasilnu smrt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije